הוראות הכנה
מרכיבים
הירקות הממולאים: 4 תפוחי אדמה לא גדולים ,
4 קישואים לא גדולים,
המלית : (כמו חומר לקציצה) בשר טחון או חזה עוף טחון (חזה עוף ניתן גם לקצוץ באופן ידני)
בצל קצוץ קטן
ביצה
ירק קצוץ לפי הטעם (פטרוזיליה, כוסברה, שום )
לטיגון : קמח (בפסח אפשר קמח מצה) , ביצה , שמן לטיגון
תבלינים: מלח, פלפל שחור, ולמי שאוהב תבלין לקציצות
לרוטב:כ-5-6 עגבניות אדומות ולא קשות,6-7 שיני שום, 2 כפות רסק עגבניות, מעט סוכר(כפית) , תבלינים
אופן ההכנה
התבשיל נעשה בשני שלבים, 1. הכנת הירקות הממולאים וטיגונם
2. הכנת הרוטב ובישול הירקות הממולאים בו
להכנת הממולאים:
1.לקלף , לחצות לאורך, ולרוקן את תפוחי האדמה והקישואים כסירה
2.להכין מלית מבשר טחון או עוף טחון , עם בצל קצוץ קטן, ביצה , מעט קמח מצה לספיגת הנוזלים, וירק קצוץ(לפי הטעם כפי שמכינים קציצות )
3.למלא הירקות במלית שהכנו, יש למלא עד הווצרות מעין גבעונת בולטת מעט. אם נישאר בשר טחון עודף ניתן להכין קציצות .
4. לחמם שמן , לטבול החלק הממולא בקמח ואחר כך בביצה, ולטגן עם החלק הממולא כלפי מטה, כאשר מזהיב להפוך ולטגן החלק התחתון , אם יש גם קציצות יש לטגנן אותן כמובן ללא הציפוי של הקמח והביצה.
5. להכין את הרוטב: לרסק בפומפיה גסה עגבניות, לצקת לסיר שטוח, להוסיף השום חתוך לפרוסות, רסק העגבניות, מעט סוכר, מלח , פלפל, ואם אוהבים תבלין לקציצות (קנוי מוכן)
6.מבשלים את הרוטב, ומסדרים בתוכו את הירקות הממולאים שטיגנו, עם המילוי כלפי מעלה. ובמידה והכנו גם קציצות להוסיף לרוטב,
לבשל כחצי שעה עד שעה עם מכסה מעט פתוח, במידת הצורך אם הרוטב מסמיך מידי ניתן להוסיף מעט מים כדי שלא ישרף.
לשידרוג : לאוהבי חצילים: ניתן להכין חתיכות לא גדולות מידי של חציל מטוגן ולזרוק לתוך הרוטב... מעולה! ללקק את האצבעות....
מגיש:
מקור: אמא
שתף את המתכון