חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גלידת מסטיק ערבית - " בוזה "
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גלידת מסטיק ערבית - " בוזה "
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות חלב ניתן להמיר כוס חלב ב- כוס שמנת מתוקה.
1 כוס סוכר
3 כפות גדושות אבקת סחלב אמיתי (יש להסיג בחנות התבלינים של הטורקי בשוק לוינסקי בתל אביב)
או 2 כפות גדושות קורנפלור רגיל (עמילן תירס)
קמצוץ {פחות מרבע כפית) מיסטקה טחונה או כל מסטיקה ערבית (יש להשיג בחנויות התבלינים זהירות יקר מאוד !)
¼ כוס מים רותחים להמסת המסטיקה.
1 כפית מי שושנים או ורדים
קמצוץ צבע מאכל אדום לתת לגלידה צבע ורדרד בהיר מאד(לא הכרחי)
אופן ההכנה
מחממים ½3 כוסות חלב בסיר בישול בנוני, עד לנקודת הרתיחה, להוריד מהאש, להוסיף את הסוכר ולהמיס אותו.
להמיס את הקורנפלור או הסחלב ב- ½ כוס החלב הקר שנותר לנו, ולבחוש עד שהסחלב יתמוסס.
את סיר החלב להחזיר לחימום על אש נמוכה, ולהוסיף את , הקורנפלור/סחלב המומסים בזילוף תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה ומורידים מן האש.
ממיסים את המסטיק במים הרותחים ומוסיפים לסיר ומערבבים
מוספים את מי השושנים/ורדים ומערבבים נמרצות .
מעבירים לקערת מעבד מזון (עדיפות לקערה זכוכית, מתכת או קראמית, לא מפלסטיק).
ומניחים להתקרר.
מכניסים למקפיא למשך 2 שעות.
מוצאים מהקירור ומפעילים את מעבד המזון ל 2 דקות , ומחזירים את הקערה למקרר .
את ההליך הזה מבצעים 4 פעמים לפחות.
היום יש מכונת גלידה ביתיות שבעזרתם אפשר להיעזר לתהליך ההקפאה של הגלידה .
כמובן שאפשר לשנות טעמים אך זה הטעם של "הבוזה" "האסלית"
במקום מי השושנים/ורדים להוסיף תמצית קפה או וניל או שקדים
וכמובן סירופ פירות .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון