הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות חלב ניתן להמיר כוס חלב ב- כוס שמנת מתוקה.
1 כוס סוכר
3 כפות גדושות אבקת סחלב אמיתי (יש להסיג בחנות התבלינים של הטורקי בשוק לוינסקי בתל אביב)
או 2 כפות גדושות קורנפלור רגיל (עמילן תירס)
קמצוץ {פחות מרבע כפית) מיסטקה טחונה או כל מסטיקה ערבית (יש להשיג בחנויות התבלינים זהירות יקר מאוד !)
¼ כוס מים רותחים להמסת המסטיקה.
1 כפית מי שושנים או ורדים
קמצוץ צבע מאכל אדום לתת לגלידה צבע ורדרד בהיר מאד(לא הכרחי)
אופן ההכנה
מחממים ½3 כוסות חלב בסיר בישול בנוני, עד לנקודת הרתיחה, להוריד מהאש, להוסיף את הסוכר ולהמיס אותו.
להמיס את הקורנפלור או הסחלב ב- ½ כוס החלב הקר שנותר לנו, ולבחוש עד שהסחלב יתמוסס.
את סיר החלב להחזיר לחימום על אש נמוכה, ולהוסיף את , הקורנפלור/סחלב המומסים בזילוף תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה ומורידים מן האש.
ממיסים את המסטיק במים הרותחים ומוסיפים לסיר ומערבבים
מוספים את מי השושנים/ורדים ומערבבים נמרצות .
מעבירים לקערת מעבד מזון (עדיפות לקערה זכוכית, מתכת או קראמית, לא מפלסטיק).
ומניחים להתקרר.
מכניסים למקפיא למשך 2 שעות.
מוצאים מהקירור ומפעילים את מעבד המזון ל 2 דקות , ומחזירים את הקערה למקרר .
את ההליך הזה מבצעים 4 פעמים לפחות.
היום יש מכונת גלידה ביתיות שבעזרתם אפשר להיעזר לתהליך ההקפאה של הגלידה .
כמובן שאפשר לשנות טעמים אך זה הטעם של "הבוזה" "האסלית"
במקום מי השושנים/ורדים להוסיף תמצית קפה או וניל או שקדים
וכמובן סירופ פירות .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון