הוראות הכנה
מרכיבים
8-תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם
300-גרם פטריות שמפניון טריות קצוצות גס
1-בצל בינוני קצוץ
¾ -כוס קמח מצות לציפוי
2-כפות שמן זית
½ -כפית מלח
¼ -כפית פלפל שחור
4-כפות שמן קנולה לטיגון בצל ופטריות
2-כוסות שמן קנולה נוספות לטיגון חצי עמוק של הכדורים
אופן ההכנה
לקלף את תפוחי האדמה המבושלים ולמעוך בקערה בתוספת שמן זית לפירה.
לחמם מחבת ולהוסיף 4 כפות שמן קנולה, לטגן את הבצל עד להזהבה ולהוסיף את הפטריות, מלח ופלפל, להמשיך לטגן כ-10 דקות נוספות עד להזהבת הפטריות, להסיר מהאש ולצנן
להוסיף את תערובת הבצל עם הפירה, לטעום ולשפר תיבול במידת הצורך ולערבב היטב.
לפזר בצלחת שטוחה קמח מצות, ליצור מהפירה כדורים בינוניים (בגודל פינג-פונג) ולגלגל בתוך הקמח מצות עד לכיסוי.
לחמם שמן לטיגון במחבת עמוקה ולטגן את הכדורים המצופים עד להזהבה מכל הצדדים.
להניח בכלי מרופד בנייר סופג.
להגיש כמתאבן.
בתיאבון וחג כשר ושמח לכל בית ישראל.
מגיש:
מקור: חברה
שתף את המתכון