הוראות הכנה
מרכיבים
סטייק ברוטב פלפל
מרכיבים :
2 נתחי פילה בקר כ-250 ג' כל אחד
2 כפות שמן זית לטיגון
¾ כוס ציר בקר משובח (ניתן להשתמש כפית וחצי אבקת מרק מעורבבת במים חמים)
1/3 כוס ברנדי
1/3 כוס שמנת מתוקה צמחית
מלח
2 כפות פלפל שחור גרוס עבה רצוי במקום
מחמאה
אופן ההכנה
מפזרים על נתחי הפילה מלח. גורסים פלפל שחור בגריסה עבה ומכסים בו את כל שטח הפנים של הבשר. מהדקים את הפלפל לבשר על מנת שלא ירד בטיגון.
1.מחממים מחבת עם מעט שמן זית לחום גבוה, ו"סוגרים" את הבשר כ-5 דקות מכל צד.
מוציאים את הסטייקים הצידה ומכסים עם נייר כסף (רופף ולא מהודק).
2.מורידים את האש לחום בינוני ובאותה מחבת מאדים 1/3 כוס ברנדי (להיזהר שלא יתלקח!),
מצמצמים לחצי ומוסיפים ציר בקר. ממשיכים לערבב עד שמסמיך (לצמצם בחצי) ואז
מוסיפים שמנת מתוקה צמחית.
3.מורידים את האש לאש נמוכה, מוסיפים מעט מלח ומחזירים את הסטייקים למחבת. מחממים אותם בתוך הרוטב עד לדרגה הרצויה. מכבים את האש לחלוטין ומערבבים פנימה בבחישה
כפית מחמאה לא מומלחת.
מגישים חם.
מגיש:
מקור: שף ג'ון ארהב אתר: . WWW.foodwishes.COM
שתף את המתכון