הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים :
2-נתחי פילה משובחים במשקל 350 ג"ר
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס עבה
2 קוביות מחמאה מעורבבת בשום כתוש
אופן ההכנה
1. מביאים את נתחי הסטייק לטמפרטורת החדר ומיבשים מנוזלים עם מגבון נייר.
2. מחממים מעט שמן זית על מחבת.
3. מושחים את הסטייק בשמן זית ומפזרים מעל מלח ים ופלפל גרוס עבה.
4. צולים את הבשר על המחבת- כשהצד ה"יפה" שיהיה למעלה בצלחת - מונח ראשון על האש
עד קבלת צבע שחום ונאה. הופכים את הסטייק ו"סוגרים" גם את הצד השני.
5. מוציאים מהמחבת ומניחים על תבנית.
6. צולים בתנור שחומם מראש ל-220°c במשך כ- 6 דקות.
ניתן גם לצלות את הסטייקים במחבת מראש ולהשאיר במקרר, ולפני ההגשה להביא לטמפרוטרת החדר ולסיים את הצלייה בתנור.
בתאבון.
מגיש:
מקור: Rita Heikenfeld
שתף את המתכון