חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פיתות על סאג' / מחבת פיתה בדואית כשרה לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פיתה בדואית אוטנתית דקה כמו ניר br*** עומדת בהילכות הפסח ללא שמרים זמן התפחה 15 דקות אפיה 3 דקות
פיתות על סאג' / מחבת פיתה בדואית כשרה לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פיתה בדואית אוטנתית דקה כמו ניר br*** עומדת בהילכות הפסח ללא שמרים זמן התפחה 15 דקות אפיה 3 דקות
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח לבן מנופה
2 כפיות מלח
4 כוסות מים
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.מניחים בקערה את הקמח, מפזרים את המלח, מערבבים ויוצרים גומה.
2.באמצע הגומה שופכים 2 כוסות מים.
3.מתחילים ללוש עם הידיים. מערבבים מהמרכז לכיוון החוץ, מוסיפים מים כמה שצריך, עד
שהבצק רך.
4.לישה: אחרי שהבצק מוכן, כדאי להמשיך וללוש מספר דקות. זה עוזר להגיע לבצק אחיד וקל
לעבודה אח"כ.
5.אחרי שהכנתם את הבצק חלקו לכדורים,(לסג גודל של כדור טניס) (למחבת הפוכה גודל של
פינג פונג) את הכדורים מניחים על מגש שפיזרתם עליו קמח.
6.מכסים את הכדורים במגבת ל 15 דקות
7.לסג' התחילו להכין את האש - עצים וכו' (מכינים על אש, נכון?). זה ייתן לכם כ-15 דקות
של מנוחה לבצק.
8.להכנה ביתית לוקחים מחבת מתכת או אלומיניום הופכים אותה כך שתחתיתה פונה למעלה
מניחים על להבה בינונית.
9.מעבירים מטלית לחה על הסג' או המחבת
10.פותחים כל כדור בצק לעובי דק מאוד מאוד לסג יש לפתוח כ 30 ס"מ לערך למחבת כ 15
ס"מ
11.מניחים על המחבת הלוהטת או על הסג' לדקה עד הזהבה והופכים עד להזהבת הצד השני
12.יש לקפל הפיתות למשולש בכדי שתישמור על טריותה
13. ניתן לארוז בשקיות סנדוויץ ולהכניס למקפיא להפשרה 30 שניות במיקרו
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: פתחיה אבו זראר
שתף את המתכון