הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח לבן מנופה
2 כפיות מלח
4 כוסות מים
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.מניחים בקערה את הקמח, מפזרים את המלח, מערבבים ויוצרים גומה.
2.באמצע הגומה שופכים 2 כוסות מים.
3.מתחילים ללוש עם הידיים. מערבבים מהמרכז לכיוון החוץ, מוסיפים מים כמה שצריך, עד
שהבצק רך.
4.לישה: אחרי שהבצק מוכן, כדאי להמשיך וללוש מספר דקות. זה עוזר להגיע לבצק אחיד וקל
לעבודה אח"כ.
5.אחרי שהכנתם את הבצק חלקו לכדורים,(לסג גודל של כדור טניס) (למחבת הפוכה גודל של
פינג פונג) את הכדורים מניחים על מגש שפיזרתם עליו קמח.
6.מכסים את הכדורים במגבת ל 15 דקות
7.לסג' התחילו להכין את האש - עצים וכו' (מכינים על אש, נכון?). זה ייתן לכם כ-15 דקות
של מנוחה לבצק.
8.להכנה ביתית לוקחים מחבת מתכת או אלומיניום הופכים אותה כך שתחתיתה פונה למעלה
מניחים על להבה בינונית.
9.מעבירים מטלית לחה על הסג' או המחבת
10.פותחים כל כדור בצק לעובי דק מאוד מאוד לסג יש לפתוח כ 30 ס"מ לערך למחבת כ 15
ס"מ
11.מניחים על המחבת הלוהטת או על הסג' לדקה עד הזהבה והופכים עד להזהבת הצד השני
12.יש לקפל הפיתות למשולש בכדי שתישמור על טריותה
13. ניתן לארוז בשקיות סנדוויץ ולהכניס למקפיא להפשרה 30 שניות במיקרו
מגיש:
מקור: פתחיה אבו זראר
שתף את המתכון