הוראות הכנה
מרכיבים
3 נתחי טונה בעובי 5 ס"מ 250 ג"ר לאחד
3 ביצים קשות
10 צנוניות
15 זיתים שחורים מגולענים
4 תפוחי אדמה דזירה (האדומים)
20 י"ח שעועית ירוקה
1 חסה מסולסלת
1 בצל ירוק
10 עגבניות שרי
לרוטב
1/3 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 לימון גדול
1 כפית אבקת בזיל
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. בסיר מבשלים את תפוא"ד והביצים הקשות עד שתפוא"ד יתרככו כ 25 דקות
2. מוציאים את תפוא"ד והביצים לקרור בצד
3. לאותו סיר מכניסים את השעועית הירוקה ל 3 דקות ומציאים למי קרח או שוטפים במים קרים
4. רוחצים ומיבשים את החסה המסולסלת
5. חותים לטבעות ברוחב ס"מ את תפוא"ד על קליפתם
6. קולפים את הביצים וחותכים לפרוסות עבות
7. פורסים את הצנוניות ובצל הירוק לפרוסות דקות
8.מכינים את הרוטב
מערבבים את מיץ הלימון הסחוט ושמן הזית מוסיפים את השום הכתוש וכפית הבזיל טחון
מלח ופלפל שחור גרוס עבה לפי הטעם
9.הכנת הטונה הצרובה
על מחבת טפלון לוהטת עם מעט שמן זית מניחים את הטונה בוזקים עליה מעט
מלח גס ופלפל שחור ל 4 דקות לכל צד .
**מראה הטונה צריך להיות צרוב בקצוות ואדום באמצע.
10.בזמן צריבת הטונה אנו מתחילים בסידור צלחת ההגשה
על מגש גדול אנו נערום את החסה והשעועית הירוקה נפזר את תפוא"ד.
הצנונית. עגבניות השרי,הבצל הירוק, והזיתים המגולענים
11.נוריד את הטונה הצרובה למגש חיתוך ונחתוך לפרוסות דקות
12.נסדר הפרוסות לאורך צלחת ההגשה ונמזוג מעל את הרוטב
מגיש:
מקור: השפית סו
שתף את המתכון