חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף מעושן בבירה קלי קלוטו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף מעושן בניחוח בירה על גריל גחלים או בתנור קל פשוט ויוצא מדהים אי אפשר לפספס brניתן להחליף את הבירה בפחית סיידר ומחליפים את ראש השום בתפוח עץ
עוף מעושן בבירה קלי קלוטו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף מעושן בניחוח בירה על גריל גחלים או בתנור קל פשוט ויוצא מדהים אי אפשר לפספס brניתן להחליף את הבירה בפחית סיידר ומחליפים את ראש השום בתפוח עץ
הוראות הכנה
מרכיבים
2 עופות טריים בינוניים
4 כפות שמן זית
כף פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
קמצוץ סוכר
¼ כפית צילי טחון
½ כף כמון
2 ראשי שום שלמות כתומות גבעול
2 פחיות בירה שנשאר בתוכן 1/4 נוזל
6 תפוא"ד על קליפתם רחוצים חרוצים באמצע עם מעט שמן זית מלח גס
רוזמרין עטופים בנייר כסף
אופן ההכנה
אופן הכנה
1. מערבבים בצלוחית את כל התבלינים עם שמן הזית
2. מורחים את העופות היטב ברוטב פנים וחוץ (משאירים מעט להרטבת העוף על הגריל)
3. דוחפים לבטן העוף ראש שום שלם לכל עוף.
4. שוטפים היטב את פחיות הבירה פותחים את פחיות הבירה שותים 3/4 ממנה מנקבים
בעזרת סכין חדה את דופן הצד בחלקה העליון ב4 חורים ודוחפים אותה לבטן העוף (הפתח
למעלה כדי שלא תישפך) מעמידים ובודקים יציבות
5.מדליקים גריל פחמים עם מכסה ונותנים לגחלים לדלוק עד שהן מפסיקות להוציא להבות.
6.מפזרים את הפחמים לצדדים כך שבאמצע ישאר מקום ללא פחמים(אנו לא מעונינים באש
ישירה)
7.מעמידים את העופת על הרשת כשהם יושבים על פחית הבירה ותפוא"ד סביבים
8.סוגרים מכסה ל45 דקות פותחים ורואים איזה צד נצלה יותר נסובב את העוף בכיוון המתאים בזמן הבדיקה מומלץ למשוך את העוף ברוטב בשנית.
9.סוגרים שוב את המכסה לעוד 45 דקות העוף מוכן לצבע עז יותר ניתן להמשיך צליה עד
שעתיים
10. מורידים בזהירות מהגריל זיכרו פחית הבירה לוהטת והנוזל רותח
*** ניתן לאפות בתנור על תבנית בתחתית התנור ב 180 מעלות למשך שעה וחצי
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון