הוראות הכנה
מרכיבים
2 נתחי סלמון טרי מפולטים עם עור במשקל 300 ג"ר לאחד
כפית מלח גס
כפית פלפל גרוס עבה
1 כף שמן זית
לעישון:
כפיסי עץ מיוחדים לברביקיו מושרים במים ללילה או לחילופין
בונים כיס מנייר אלומיניום כפול בגודל 10 ס"מ על 15 ס"מ וממלאים
ב 2 כפיות עלי תה 2 כפית סוכר 8 ענפי טימין 8 ענפי רוזמרין קליפות מלימון או תפוז
סוגרים את הפתח ומחוררים את הכיס עם קיסם בחלקו הפונה מעלה
(יש להקפיד שהצד ללא הקיפולים יהיה לכוון הפחמים)
אופן ההכנה
1.בתבנית אלומינים מלבנית קטנה מניחים את נתחי הסלמון כאשר העור למטה.
2.בוזקים מעל הסלמון מלח ופלפל ומביאים אותו לטמפ' החדר.
3.מחממים את המנגל ומסדרים את הפחם בצדדים.
4.מפזרים מעליו את כפיסי העץ הרטובים או שקיק האלומיניום ומניחים את הרשת. ממתינים
להווצרות העשן.
5.מניחים את הסלמון בתבנית הרשת וסוגרים את מכסה המנגל למשך כ- 15 דקות.
6.מוציאים מהאש מורחים במעט שמן זית ומגישים עם לימון.
מגיש:
מקור: שף גון
שתף את המתכון