גלידה טורקית קיימת כבר 300 שנה והמתכון נישמר בסוד הרבה שנים , brבטורקיה נהוג להכניס את הגלידה לתוך שיפוד ענק ולהגיש כמו שוארמה בצלחת . brהגלידה החלומית גרמה לשכונה שלמה באיסטנבול להיקרא בשם : " גלידה " . brבכפרים הערביים בגליל , וגם בסוריה ו-לבנון מכינים גלידה מסטיק brעם גלוקוזה ושמנת מתוקה . brקשה להשיג בארץ גלידות מסטיק והם נימכרות רק במקומות מסויימים : brבירושלים העתיקה , ביפו , ברמת-גן , ובכפרים הערביים בגליל .
|
|
גלידה טורקית קיימת כבר 300 שנה והמתכון נישמר בסוד הרבה שנים , brבטורקיה נהוג להכניס את הגלידה לתוך שיפוד ענק ולהגיש כמו שוארמה בצלחת . brהגלידה החלומית גרמה לשכונה שלמה באיסטנבול להיקרא בשם : " גלידה " . brבכפרים הערביים בגליל , וגם בסוריה ו-לבנון מכינים גלידה מסטיק brעם גלוקוזה ושמנת מתוקה . brקשה להשיג בארץ גלידות מסטיק והם נימכרות רק במקומות מסויימים : brבירושלים העתיקה , ביפו , ברמת-גן , ובכפרים הערביים בגליל .
|
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות חלב ( עם הרבה שומן )
2 כוסות קצפת שמנה ( שמנת מתוקה של 36% או 40% אחוזי שומן )
או 2 כוסות קצפת כפולה ( שמנת מתוקה של 48% אחוזי שומן )
3/4 כוס סוכר
2 כפיות סחלב
חצי כפית מסטיקא כתושה
אופן ההכנה
1 . טוחנים את המסטיקא הכתושה עם 2 כפיות סוכר
אחרי 15 דקות שהיו בהקפאה כדי למנוע היצטברות של גושים בתחתית .
2 . אחר כך בקערה מערבבים חצי כוס חלב קר עם המסטיקא ועם הסוכר
עד שהכל מיתערבב .
3 . ממיסים את הסחלב לתוך הקערה עם חצי כוס חלב קר .
4 . מחממים את שאר כוס החלב בתוך בתוך סיר על אש נמוכה .
5 . אחרי זה מערבבים מהר עם החלב החם לתוך העיסה של המסטיקא .
6 . אחר כך מוסיפים את הסחלב המומס לתוך שאר הסוכר ועם הקצפת .
7 . מעבירים את התערובת לתוך סיר ומרתיחים על אש בינונית למשך 20 דקות ומערבבים מידיי פעם כדי למנוע דביקות .
8 . אחרי 20 דקות מסירים מהאש ומקררים את הכל לטמפרטורת החדר .
9 . אחר כך שזה היתקרר מעבירים את הכל לתוך מכונת גלידה ומעבדים שזה נעשה מוכן וקשה .
10 . אחרי שזה מוכן מעבירים למקפיא .
רצוי לפני ההגשה להפשיר את זה למשך 10 דקות כדי שזה יתרכך קצת
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון