הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות בוטנים לא קלויים
2 כוסות סוכר לבן
3 כפות קמח לבן
¼ 1 כוסות מים
אופן ההכנה
את הבוטנים מקלפים ומנקים מקליפתם עד שכולם יהיו לבנים.
טוחנים אותם דק לקערה ומפזרים עליהם 2 כפות קמח.
את כף קמח הנותר מפזרים על המגש
שבו אנו מתכוונים ליצוק את התערובת של הבוטנים והסוכר.
(רצוי שהמגש יהיה מונח קרוב ליד הסיר בו תבחשי את הסוכר והמים, כדי שנוכל
ברגע המתאים לערבב את הבוטנים עם הסוכר ומיד בזריזות למגש המוכן).
את הסוכר והמים ממיסים בסיר בלהבה בינונית
ובוחשים כל העת עד שיהפך כולו לסירופ שקוף.
מרגע זה צריך להמשיך לבחוש כל הזמן בזהירות
ולהבחין שנוצרים בועות קטנות כל הזמן על פני הסיר.
לעקוב ולהבחין שכעבור זמן קצר מאוד,
לפתע רואים במרכז הסיר בועות גדולות וכמובן אנו בבחישה מתמדת
כדי שלא יוצרו גושי סוכר בדפנות הסיר.
כאשר הבועות הגדולות נראות ברציפות, זה הזמן לכבות את הלהבה
ולבדוק את סמיכות הסירופ.
אופן בדיקת הסירופ:
מוציאים בכף כמות קטנה ויוצקים לצלחת מהכף, מטפטפים.
הטיפות נעשות יותר סמיכות ואם לוקחים באצבע את הטיפות האחרונות מהכפית ובודקים,
הם נעשים כמו מסטיק בין האצבעות.
אולם יש בעיה ואם הסירופ יהיה סמיך מדי אז הבוטנים עלולים להתקרש מיד בסיר,
לכן זו נקודה חשובה למצוא את הרגע המתאים.
לאחר שבדקנו את הטיפות הקרות בין האצבעות וראינו שהן במצב מתאים.
כמו מסטיק נותן חוט בין האצבעות, זה הזמן לערבב בסירופ את הבוטנים במהירות
ולבחוש בזריזות וליצוק מהר למגש המוכן לידך,
ומיד לנענע את המגש בזריזות ובקלילות
כדי שהחומר יתפשט ויתפרס לכל רוחב ואורך המגש בצורה אחידה.
להניח את המגש להתקרר זמן מה, לחתוך לאורך ולרוחב באלכסון ולהעביר אותם אחד אחד למגש אחר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון