הוראות הכנה
מרכיבים
4 תפוא"ד גדולים מזן דזירה (הכתומים) חצויים לחצי
1 כפית מלח גס
2 כפיות פלפל גרוס עבה
2 גבעולי תימין טרי או רוזמרין
1/8 כוס שמן זית
50 ג"ר מחמאה או חמאה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 250 מעלות
2. מחממים על הכירה באש גבוהה תבנית מצופה טפלון עם השמן
3. חוצים את תפוח האדמה לשניים ומניחים את תפוא"ד בחלקו הישר לטיגון
4. ממליחים ומפלפלים מניחים את גבעולי התימין בין התפוא"ד
5. מחלקים את המחמאה / חמאה וממיסים מטגנים עד השחמה של פני התפוח
6. מוסיפים 1/4 כוס מים או ציר עוף
7. מעבירים לתנור שחומם ל 20 דקות
8. מוציאים ופורסיפ לפרוסות של 2.5 ס"מ
אופציה: "טורבו בליץ"
1.דוקרים עם מזלג את תפוא"ד בקליפתו ומכניסים למיקרו ל 6 דקות ללא נוזלים
2.חותכים כל תפוח לשניים ומבצעים פעולות 2-5 יוצא מדהים
** בתהליך הטורבו בליץ ניתן לעשות גם בטטות
מגיש:
מקור: גורדון ראמזי צילום baronm10
שתף את המתכון