הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק :
================
1 קילוגרם בורגול דק
1 כוס וחצי סולת
1/3 כוס שמן
½ כפית פפריקה
מלח
פלפל לבן
חומרים למלית :
===============
1 קילוגרם בשר טחון
3 בצלים יבשים קצוצים דק
5 כפות שמן
1 כפית בהרט סורי ( תבלין ערבי )
50 גרם צנוברים
מעט צימוקים קצוצים ( לא חובה )
אופן ההכנה
להכנת המלית :
================
1 . מחממים שמן במחבת רחב ומטגנים עד הבצל עד שנהיה זהוב .
2 . מוסיפים את הבשר ומאדים תוך כדי עירבוב לקבלת מרקם פירורי .
3 . מוסיפים את התבלינים עם הצנוברים ומצננים .
להכנת הבצק :
===============
1 . משרים את הבורגול בקערה עד 5 סנטימטר מעל הבורגול לשעתיים .
2 . אחרי שעתיים מסננים את הבורגול וסוחטים היטב ומעבירים לתוך קערה נקיה .
3 . מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים היטב ל- 5 דקות לפחות .
4 . מוציאים את הנוזלים מתוך המלית בעזרת מסננת .
5 . מכינים מתוך הבצק כדורים חלולים בקוטר של 3 סנטימטר עם האצבע .
6 . ממלאים את הכדורים עם המלית , סוגרים את הכדורים , ומהדקים .
7 . מחממים שמן לטיגון עמוק .
8 . מטגנים את הקובה ל- 3 דקות עד שמשחים .
9 . לאחר ההשחמה מניחים את הקובה על נייר סופג .
10 . כשמוכן מגישים עם לימון ועם טחינה .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון