חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חומוס פאטה בנוסח מסעדת זיתון קהיר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ביום שישי שהוא שבת של המוסלמים אין בית שלא מגיש פאתה לארוחת בוקר brהלבנונים והסורים מוסיפים שכבת בשר עם בצל באמצע המיצרים אוכלים חומוס עם טחינה ולבן brמעדן אמיתי
חומוס פאטה בנוסח מסעדת זיתון קהיר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ביום שישי שהוא שבת של המוסלמים אין בית שלא מגיש פאתה לארוחת בוקר brהלבנונים והסורים מוסיפים שכבת בשר עם בצל באמצע המיצרים אוכלים חומוס עם טחינה ולבן brמעדן אמיתי
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות גרגירי חומוס מושרה ללילה = 1.5 כוסות יבש
½ כוס טחינה מתוצרת היונה או קראוון (ניתן למצוא בשווקים)
1 יוגורט מסוג דנובה של תנובה
3 פיתות שנחתכו לרקיקים ונאפו בתנור עד הזהבה עמוקה
3 שיני שום כתושות
¼ לימון סחוט
1 כפית מלאה מלח
½1 כוסות מי בישול מהחומוס
4 כפות שבבי שקדים קלויים היטב על מחבט
2 כפות גדושות צנובר קלוי היטב על מחבט
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. חותכים את הפיתות לרצועות של 3X5 ס"מ ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250°c
וקולים הופכים עד שהרקיקים מקבלים צבע זהוב עמוק
2. מבשלים את החומוס בסיר עם כפית מלח עד ריכוך כשעתיים עד שנימוח בין האצבעות
(בסיר לחץ 1 שעה) או ניתן להשתמש ב 2 קופסאות חומוס שחומם על נוזליו
(יש לשמור 2 כוסות מנוזלי הבישול)
במקביל
3. בתבנית פיירקס: מסדרים על תחתיתה את הרקיקים האפויים
4. שופכים מעל כוס אחת מנוזל הבישול
5. מערבבים בקערה את הטחינה עם היוגורט הלימון המלח והשום
6. מוזגים את העיסה באופן שווה על כל התבנית ומערבבים בעדינות
7. מעל יוצקים את גרגירי החומוס ומפזרים על התבנית ומערבבים
8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 150°c ל- 15 דקות
9. מוציאים מהתנור מזרזפים מעט שמן שית מעל ומפזרים מעל את השקדים והצנוברים
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: מסעדת זיתון קהיר
שתף את המתכון