הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות גרגירי חומוס מושרה ללילה = 1.5 כוסות יבש
½ כוס טחינה מתוצרת היונה או קראוון (ניתן למצוא בשווקים)
1 יוגורט מסוג דנובה של תנובה
3 פיתות שנחתכו לרקיקים ונאפו בתנור עד הזהבה עמוקה
3 שיני שום כתושות
¼ לימון סחוט
1 כפית מלאה מלח
½1 כוסות מי בישול מהחומוס
4 כפות שבבי שקדים קלויים היטב על מחבט
2 כפות גדושות צנובר קלוי היטב על מחבט
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. חותכים את הפיתות לרצועות של 3X5 ס"מ ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250°c
וקולים הופכים עד שהרקיקים מקבלים צבע זהוב עמוק
2. מבשלים את החומוס בסיר עם כפית מלח עד ריכוך כשעתיים עד שנימוח בין האצבעות
(בסיר לחץ 1 שעה) או ניתן להשתמש ב 2 קופסאות חומוס שחומם על נוזליו
(יש לשמור 2 כוסות מנוזלי הבישול)
במקביל
3. בתבנית פיירקס: מסדרים על תחתיתה את הרקיקים האפויים
4. שופכים מעל כוס אחת מנוזל הבישול
5. מערבבים בקערה את הטחינה עם היוגורט הלימון המלח והשום
6. מוזגים את העיסה באופן שווה על כל התבנית ומערבבים בעדינות
7. מעל יוצקים את גרגירי החומוס ומפזרים על התבנית ומערבבים
8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 150°c ל- 15 דקות
9. מוציאים מהתנור מזרזפים מעט שמן שית מעל ומפזרים מעל את השקדים והצנוברים
מגיש:
מקור: מסעדת זיתון קהיר
שתף את המתכון