נודלס יפני למעשה פסטה רק יותר גמישה מעט ומאפשרת לסבסב את הבצק וליצור צמות אורכיות brהיוצרות התארכות של בצק והכפלתו כמעט ללא סוף ויוצרות מעצמן את האטריות. brכדאי לנסות. לא מסובך בהתחלה קצת קשה עד שרוכשים מיומנות ואז אפשר לעשות לאורחים brולבני המשפחה טקס ומופע להכנת הנודלס (כולם ישארו פעורי פה מה"הוקוס פוקוס" של 4 דקות brויש ספגטים יפים ארוכים ומדהימים)
|
|
|
נודלס יפני למעשה פסטה רק יותר גמישה מעט ומאפשרת לסבסב את הבצק וליצור צמות אורכיות brהיוצרות התארכות של בצק והכפלתו כמעט ללא סוף ויוצרות מעצמן את האטריות. brכדאי לנסות. לא מסובך בהתחלה קצת קשה עד שרוכשים מיומנות ואז אפשר לעשות לאורחים brולבני המשפחה טקס ומופע להכנת הנודלס (כולם ישארו פעורי פה מה"הוקוס פוקוס" של 4 דקות brויש ספגטים יפים ארוכים ומדהימים)
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס מים
2 כפיות מלח
2 חלמונים
1 ק"ג קמח לבן או דורום
1 כף שמן זית
אופן ההכנה
1. שמים את הקמח במעבד מזון .
2. מוסיפים את הביצים.
3. מוסיפים את שמן הזית ואת המלח.
4. מעבדים עד שמתקבל גוש בצק חלק. (אמור להיות רך כמו תנוך האוזן)
5. מניחים מגבת על הכלי ומשאירים לשעתיים.
6. חותכים את הבצק ל-4 יחידות. מרדדים את הבצק דק דק
וחותכים ממנו רצועות ארוכות ודקות. את רצועות הבצק החתוכות
מניחים ליבוש על מגבת נקייה.
או ראו סרטון נראה מסובך אבל זה קל ומדהים ולוקח 3 דקות
7. מבשלים במים רותחים במשך 3 עד 4 דקות. עד
שהיא 'אל-דנטה'(כלומר "על השן"). ביטוי שמשמעותו שניתן עדיין לנגוס בפסטה ולהרגיש
שיש בה קושי מסוים. רוצים מעט יותר רך תנו לה עוד דקותיים
מגיש:
מקור: Shizuo Tsuji
שתף את המתכון