הוראות הכנה
מרכיבים
כף שמן זית
כף שום כתוש
1/4 כוס יין לבן שרדונה
2 כוסות שמנת מתוקה
1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת
כף פטרוזיליה קצוצה
120 ג' חמאה
אופן ההכנה
מחממים מחבת עם כף שמן זית וקולים את השום משך כמה דקות על חום בינוני.
מוסיפים למחבת את היין הלבן וממשיכים לבחוש ולצמצם עד שהיין מצטמצם כמעט לחלוטין.
מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד שמסמיך.
מוסיפים את גבינת הפרמזן וממשיכים לבחוש עד שהיא נמסה כולה.
מורידים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה, מלח ופלפל לבן לפי הטעם וחמאה.
מערבבים עד שהחמאה נמסה לחלוטין בתוך הרוטב.
יוצקים מעל פסטה לבחירתכם ומגישים חם.
בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון