הוראות הכנה
מרכיבים
- 1 חציל
- 2 כפות שמן זית
- חבילת בצק פילו
- מלח גס
- 250 גרם גבינת לבנה
- 50 גרם חמאה מומסת
- עלי זעתר טריים
לרוטב:
- חצי צרור פטרוזיליה
- מיץ מלימון אחד
- 6 כפות שמן זית
- 2 שיני שום
- חצי פלפל צ'ילי קצוץ
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
אופן ההכנה
- פורסים את החציל לפרוסות בעובי של אצבע, מברישים בשמן זית ומפזרים מלח גס.
- צולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות כ-10 דקות או עד להזהבה.
- חותכים מהבצק 6 ריבועים, כל ריבוע בגודל של 8*8 ס"מ, מברישים בחמאה מומסת.
- מניחים כל 2 ריבועים אחד על השני ואופים בתנור ב-200 מעלות לזמן קצר עד שהבצק מזהיב.
- מסדרים בצלחת עלה פילו, עליו פרוסת חציל מרוחה בלבנה ועליה עלי זעתר טריים.
- חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, על מנת ליצור שלוש שכבות. מסיימים בחציל.
- מעבדים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון ויוצקים על מגדל החצילים.
הרבה אופטימיות
חג שמח
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון