הוראות הכנה
מרכיבים
- 6-10 קישואים עגולים (בינוניים)
- 4 כפות שמן זית
- ½ כוס יין לבן יבש
- מעט עלי מרווה
- מלח גס
החומרים למלית:
- 100 גרם פתיתי גבינה צהובה
- 100 פתיתי פרמזן לפסטה
- ¾ כוס אורז בסמטי
- 3 כפות צנוברים קלויים
- 6 שיני שום קצוצות
- 1 חבילת "עלי" פטרוזיליה קצוצים דק
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
החומרים לרוטב:
- 3 גביעי יוגורט
- 3 שיני שום קצוצות
- ¼ כוס שמיר קצוץ
- 1 פלפל חריף קצוץ דק
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מבשלים את האורז לפי הוראות הבישול
- חותכים את הקישואים לרוחבם בחלקם העליון
- מרוקנים את תוכנם בעזרת כפית
- מערבבים את חומרי המלית וממלאים את הקישואים
- מניחים את הקישואים בתבנית פיירקס עם שמן זית, יין לבן, עלי מרווה ומלח גס. את החלק העליון של בקישואים מניחים גם בתבנית, לצליה (על מנת לקשט את המנה).
- אופים את הקישואים הממולאים בתנור שחומם מראש ל-200°c במשך כ-40 דקות.
להכנת הרוטב:
- מטגנים במחבת את השום הקצוץ יחד עם הפלפל החריף.
- מוסיפים יוגורט, שמיר, מלח ופלפל ומבשלים עד סףרתיחה על להבה קטנה (אסור להרתיח את היוגורט!).
- מסדרים את הקישואים בצלחת הגשה ויוצקים עליהם את הרוטב החם.
- מעל הרוטב מניחים את החלק העליון של הקישוא לקישוט.
הרבה אופטימיות
חג שמח
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון