הוראות הכנה
מרכיבים
- 5 חלבונים
- 2 כוסות סוכר
- 4 גביעי גבינת תנובה 5% או 9% - סה"כ 1 ק"ג
- 4 ביצים
- 4 כפות קורנפלור
- 3 כפות קמח
- 1 כוס חלב
- גרידת תפוז מתפוז אחד או גרידת לימון
- 1 כוס שמן סויה
החומרים לציפוי:
- אבקת סוכר
תבנית משומנת בקוטר של 26 ס"מ
אופן ההכנה
- מקציפים את 5 החלבונים עם ¾ כוס סוכר למשך כ-5 דקות.
- מקציפים 4 ביצים שלמות עם ¼1 כוסות סוכר עד שמתקבל קצף צהוב בהיר.
- מוסיפים את הגבינה, הקורנפלור, הקמח, החלב וגרידת התפוז או הלימון לתערובת הביצים.
- מוסיפים בהדרגה את השמן
-מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200°c במשך 5 דקות.
- מנמיכים את הטמפרטורה ל-150°c וממשיכים לאפות עוד 75 דקות.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור עם דלת מעט פתוחה.
- מעבירים סכין בין העוגה לדופן התבנית למניעת "נפילה".
- מצננים את העוגה ומצפים באבקת סוכר בנדיבות.
- מומלץ להגיש את העוגה עם פירות קיץ טריים.
הרבה אופטימיות
חג שמח
מגיש:
מקור: חברה לעבודה
שתף את המתכון