הוראות הכנה
מרכיבים
- 2 כפות שמן
- 4 שיני שום
- 3 מכלי קרם פרש מסדרת השף הלבן
- 150 גרם גבינת גלבוע מגוררת
- 100 גרם גבינת גלעד מגוררת
- מלח, פלפל שחור לפי הטעם
- 8 תפוחי אדמה בינוניים
להגשה:
- 1 מכל קרם פרש מסדרת השף הלבן
- עירית קצוצה או חצי כפית טימין טרי
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני של 180°c.
- משמנים תבנית אפייה מלבנית 35X20 ס"מ.
- מקלפים את שיני השום ומורחים בהן את תחתית התבנית ואת דפנותיה.
- קוצצים דק את שיני השום.
- מערבבים את הקרם פרש עם הגבינות המגוררות ומתבלים בשום הקצוץ.
- מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- קולפים את תפוחי האדמה ושוטפים היטב במים קרים.
- חוצים כל תפוח אדמה לאורכו ופורסים כל חצי לפרוסות דקות ואחידות.
- מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה כמו רעפים בתבנית האפיה.
- יוצקים מעל את תערובת הקרם פרש והגבינות ומחליקים בצורה אחידה.
- אופים בחלק התחתון של התנור כדי למנוע השחמה מהירה מדי בחלקו העליון של המאפה.
- כשהמאפה חום פריך בודקים בנעיצת מזלג אם תפוחי האדמה רכים.
- מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם קישוט של קרם פרש קר ומעט עירית קצוצה או טימין.
הרבה אופטימיות
חג שמח
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון