חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם קסטן לבן לחם לכריכים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם לבן יחודי לכריכים בד"כ מגיע בבלוק ענק br PAN CARRE - לחם לתבנית עם מכסה שאפשר להכין גם בתבנית אחרת
לחם קסטן לבן לחם לכריכים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם לבן יחודי לכריכים בד"כ מגיע בבלוק ענק br PAN CARRE - לחם לתבנית עם מכסה שאפשר להכין גם בתבנית אחרת
הוראות הכנה
מרכיבים
750 ג' קמח שטיבל 2
30 ג' שמרים טריים
30 ג' מחמאה
15 ג' מלח
380 ג' מים
1 כפית סוכר
1 כפית מאלט ניתן להוסיף במקום דבש או דבש תמרים
תבנית לחם עם מכסה בגודל 35X10, אני כאמור התשמשתי בתבנית חד פעמית גדולה
עם דפנות ישרות לאפית חלה במקור.
אופן ההכנה
1.למזוג כמעט את כל כמות המים לקערה. להמיס בהם את השמרים.
2.להוסיף חופן קמח אחד או שניים. להוסיף את הסוכר, המלח, והחמאה
וללוש תוך שמוסיפים את שארית הקמח עד שהבצק אינו דביק יותר.
להוסיף את יתרת המים. הבצק צריך להיות גמיש ולא דביק בכלל.
3.להפוך את הקערה על משטח עבודה. ללוש כמה דקות. ליצור חבל ארוך מהבצק כולו.
לקפל את החבל לשניים. לקרב את שני קצוות ולסובב ליצירת בורג
- צורת חבל - כמו ביסלי גריל.
4.לשמן את התבנית במעט חמאה. להניח את חבל הבצק בתוכה. לדחוס מעט את הבצק כדי
לאזן בין חלקיו. לסגור המכסה לא עד סופו - להשאיר סנטימטר אחד פתוח.
להתפיח במשך שעה.
5.סוגרים המכסה לגמרי ולאפות בחום של 220-200 מעלות במשך 50 דקות בערך.
כשהלחם יוצא מהתנור, להוציא מהתבנית ולהעמידו על צידו המרובע הקטן
(על הרגליים) על רשת לצינון.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: ניצה גרי
שתף את המתכון