הוראות הכנה
מרכיבים
750 גר קמח מלא
25 גר שמרים טריים
500 גר מים
30 גר מלסה טבעית (אפשרי דבש, דבש תמרים)
2 כפיות מלח
4 כפות שמן זית
2 תבניות רגילות (25X10) עם מכסה - או בלי
אופן ההכנה
1.להמיס את המולסה, והשמרים במים בקערה של המיקסר. להוסיף את השמן ולערבב.
להוסיף מעט מהקמח ואת המלח.
2.לערבל מעט ולהוסיף את כל הקמח כולו. אם יש צורך, להוסיף מעט מים. ללוש בוו קרס לבצק
נוח.
3.להוציא את הבצק למשטח עבודה וללוש בד עוד 8-10 דקות. להעביר לקערה משומנת,
4.לכסות את הבצק ולהתפיח במשך שעתיים. בתום זמן זה, להעביר למשטח עבודה. ללוש את
הבצק חזק , ולחלק לשני חלקים.
5.יוצרים 2 גלילים מהבצק. מניחים את הגלילים בתבניות ומכסים במגבת נקיה להתפחה של
שעה נוספת. הבצק צריך להגיע עד שולי התבנית וכיפתו צריכה לבצבץ מעל שולי התבנית.
6.להעביר לתנור מחומם מראש לחום 180 מעלות ולאפות במשך 30-35 דקות. לא לחרוץ את
הלחם לפני האפיה.
7.מוציאים את הככר מהתבנית ואופים ללא תבנית עוד 5-10 דקות.
לחם מעולה!
מגיש:
מקור: ניצה גרי
שתף את המתכון