הוראות הכנה
מרכיבים
5-6 נתחי עוף
1 חציל קטן חתוך לחצאי טבעות עם הקליפה
1 כוס חומוס מושרה כל הלילה
¼ כוס שמן זית
300 גרם עגבניות מרוסקות
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום פרוסות
1 כף רסק
1 כוס נענע קצוצה
מלח
פלפל שחור
1 כף מיץ לימון
2 כפות סוכר
1 כוס מים
אופן ההכנה
להניח את פרוסות החציל בתבנית אפיה, לזרזף מעט שמן זית מלח ופלפל שחור ולקלות
בתנור בחום 200°c עד שמשחים.
לטגן בצל בשמן זית, בסיר גדול ורחב , עד שמשחים מעט להוסיף פרוסות שום לערבב יחד כדקה,להוסיף את נתחי העוף ולטגן כ-10 דקות לערבב מידי פעם, להוסיף חומוס וחצילים ולטגן יחד, כדקה.
לערבב יחד בקערית את שאר המצרכים, לטעום ולשפר תיבול. התבשיל אמור להיות חמוץ מתוק.
ליצוק את הרוטב על העוף לערבב , להביא לרתיחה ראשונה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל
על אש בינונית-נמוכה כשעה וחצי.
אם חסרים נוזלים במהלך הבישול להוסיף מעט מים.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון