הוראות הכנה
מרכיבים
150 ג"ר איטריות קדאיף
250 ג"ר גבינת טוב טעם
100 ג"ר חמאה מומסת
½ כוס פיסטוק קצוץ
קמצוץ מלח
לסירופ:
½ כוס מים רותחים
פקק תמצית וניל או 1 סוכר וניל
2 כפות חלב
½ כוס סוכר
אופן ההכנה
1. מפרידים את איטריות הקדאיף בקערה.
2. מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים להפריד.
3. מפזרים מחצית מכמות הקדאיף על מחבת טפלון גדולה ומשטחים מעט.
4. מפזרים את גבינת הטוב טעם על שכבת הקדאיף במחבת וממליחים בקמצוץ מלח
5. משטחים מעל הגבינה את יתרת איטריות הקדאיף.
6. מניחים את המחבת על אש בינונית עד גבוהה לאחר כ 2 דקות מנסים לנער קמעה.
7. מטגנים עד הזהבה עמוקה.
8. הופכים את הכנפה בעזרת צלחת גדולה ומחזירים למחבת עד השחמה של הצד השני
(אם הצבע נראה חיוור קמעה, אפשר להפוך בשנית)
9. מעבירים לצלחת הגשה ומכניסים לגריל לעוד 3 דקות לקבלת שיזוף של החלק העליון
הכנת הסירופ:
ממיסים ב-½ כוס מים רותחים את ½ כוס הסוכר מוסיפים את הוניל ו 2 כפות החלב ומערבבים עד קבלת תמיסה אחידה וחלקה.
בנית המנה:
קולים על מחבת את הפיסטוק וקוצצים דק מפזרים על הכנפה
מוזגים עם כף מהסירופ בנדיבות וקדימה לאכול.
מגיש:
מקור: השף ברק חורש
שתף את המתכון