חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תרכיז חלב שקדים רוזטה תוצרת בית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

משקה שקדים אופייני למטבח התוניסאי, מוגש בדרך כלל בשמחות. brלטעמי נהדר להגישו בעיקר בימי הקיץ החמים. brמכינים את השקדים כתמצית מרוכזת הנמזגת לכוס ומוסיפים לה מים קרים. brהמשקה המתקבל דומה לחלב וטעמו וריחו מרעננים מאוד. br
תרכיז חלב שקדים רוזטה תוצרת בית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

משקה שקדים אופייני למטבח התוניסאי, מוגש בדרך כלל בשמחות. brלטעמי נהדר להגישו בעיקר בימי הקיץ החמים. brמכינים את השקדים כתמצית מרוכזת הנמזגת לכוס ומוסיפים לה מים קרים. brהמשקה המתקבל דומה לחלב וטעמו וריחו מרעננים מאוד. br
הוראות הכנה
מרכיבים
¾1 כוס (200 גר`) שקדים
6 כוסות מים מינרליים
¾3 כוסות סוכר
3 כפיות מי ורדים
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.משרים את השקדים במים חמים כ 8 שעות.
2.מסלקים את קליפות השקדים ומניחים בצלחת שטוחה.
3.טוחנים בבלנדר את השקדים עם כוס מים אחת.
4.מניחים את הבלילה על פיסת גזה או חיתול וסוחטים היטב את הנוזלים לקערה עמוקה.
חוזרים על פעולת הטחינה בממחה בתוספת 1 כוס מים פעמיים וסוחטים שוב אל קערת
הבלילה (שלוש טחינות עם שלוש כוסות מים - שלוש סחיטות).
5.מעבירים את מי השקדים הסחוטים אל סיר רחב. מוסיפים את שלוש כוסות המים שנותרו,
בוחשים היטב ומבשלים על אש נמוכה.
6.מוסיפים את הסוכר מי הורדים ואת תמצית השקדים ובוחשים היטב כ-15 דקות, עד שנוצר
קצף בנוזל. מסירים מייד מהאש.
7.מצננים היטב את משקה השקדים ויוצקים אל בקבוק גדול. שומרים במקרר.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: בינו גבסו
שתף את המתכון