הוראות הכנה
מרכיבים
6 ביצים מופרדות
כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
½ ק"ג גבינת מסקרפונה.
150 גרם אגוזים מסוכרים קצוצים
חבילת בסקוטים פתי בר
½ כוס אספרסו
3 כפות ליקר אמרטו או ברנדי
אופן ההכנה
מקצפים את החלבונים כמה דקות מוספים מחצית מכמות הסוכר תוך כדי הקצפה עד שמתקבל קצף יציב למדי.
שמים את החלמונים תמצית הוניל ויתרת הסוכר בקערה נפרדת. מקצפים כ 4 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
מוספים את הגבינה לתערובת החלמונים ומערבבים לתערובת אחידה.
מקפלים פנימה את קצף החלבונים.
טובלים את הביסקוטים בתערובת האספרסו והברנדי ומרפדים את תחתית הכלי ב- 1/3
מכמות מהבסקוטים
יוצקים 1/3 מתערובת הקרם על הביסקוטים ומפזרים מעל שכבה של אגוזים מסוכרים קצוצים
ומעט אבקת קקאו. חוזרים על הפעולה עוד פעמים באותו סדר.
מכסים בניר כסף ומקררים כמה שעות במקרר.
מגיש:
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון