הוראות הכנה
מרכיבים
כ 25 פיטריות שמפיניון טריות בגודל בינוני
¼ כוס יין לבן יבש
1/8 כוס שמן זית
50 ג"ר פיסטוק חלבי קצוץ גס (קלוי מעט על מחבת טפלון)
½ בצל בינוני או 1 קטן קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
¼ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס עבה
כ - ½ כוס פרורי לחם
אופן ההכנה
1. מנקים את הפיטריות עם מטלית או מברשת (לא לשטוף במים).
2. חולצים בעדינות את רגל הפטרייה.
3. מעמיקים מעט את תוכן הפטרייה עם כפית פריזיין או כפית קטנה
4. קוצצים לחתיכות קטנות את רגלי הפיטריות
5. מטגנים את הבצל הקצוץ והשום הכתוש במחבת טפלון עם 2 כפות שמן זית במשך
כ 3 דקות ומוסיפים את הפיטריות והתבלינים לעוד כ 3 דקות.
6. מוסיפים את היין ומבשלים עוד כ 3 דקות מוסיפים את פרורי הלחם ומערבבים
עד קבלת עיסה חלקה יחסית.
7. מוסיפים את הפיסטוק ומערבבים מקררים לחום החדר.
8. ממלאים את הפיטריות ומסדרים במגש אפיה עם נייר אפיה .
זולפים על הפיטריות מעט שמן זית.
9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180°c ל 20 - 25 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון