הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרובית בינונית , מופרדת לפרחים
חמרי המילוי:
3 ביצים
2 כפות קמח תופח
1 שמנת רגילה
½ כוס גבינה צהובה מגוררת (+ ½ כוס גבינה צהובה לפזור על הפשטידה)
½ חבילה "חמד" {גבינה מלוחה), מגוררת
1 כפית אבקת מרק עוף פרווה
מעט סולת לזרייה על התבנית
מעט חמאה , או מרגרינה ,להוספה לפני האפייה.
תבנית פיירקס מלבנית (25X35 ס"מ)
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפייה ל-190°c .
משמנים את התבנית במעט מרגרינה ומפזרים שכבה דקה של סולת.
מבשלים את פרחי הכרובית מכוסה במים עם כפית אבקת מרק עוף. (להפסיק את הבישול כאשר הכרובית רכה מעט אך לא מתפוררת), לסנן את מי הבישול ולסדר את פרחי הכרובית בשכבה אחידה בתבנית.
מערבבים בקערה את כל חמרי המילוי עד קבלת עיסה אחידה ויוצקים על פרחי הכרובית שבתבנית.
מוסיפים עוד ½ כוס פרורי גבינה צהובה מלמעלה ומספר חתיכות קטנות של חמאה (או מרגרינה) מפוזרות על כל השטח.
אופים בתנור עד השחמה (כ-30 דקות )
מגישים חם.
מגיש:
מקור: אוסף מתכונים- עם שנויים שלי
שתף את המתכון