הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס חומוס מושרה ללילה במים ומבושל עם כפית כמון כ - שעתיים עד ריכוך
(בסיר לחץ כשעה)
1 כוס עדשים חומות
1 כוס אורז
1.5 כוס פסטה גלגלים
10 עגבניות תמר קלופות ומרוסקות בבלנדר או על פומפיה
3 בצלים גדולים פרוסים לרצועות דקות
8 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
1.5 כפיות כמון טחון
1 כף מלח
1 כפית פפריקה חריפה
אופן ההכנה
1. בסיר עם 3 כפות שמן מטגנים את הבצל עד הזהבה עמוקה כמעט חריכה
(מוציאים לנייר סופג ומניחים בצד)
2. לאותו הסיר שופכים את העדשים ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים וכף מלח ומבשלים
על אש גבוהה עד רתיחה מורידים להבה לאש בינונית נמוכה לעוד כ 15 דקות .
3. מוסיפים לסיר את כוס האורז והכמון מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור 20 דקות
מכבים את האש ומשאירים עם המכסה סגור 15 דקות
4. במקביל לבישול האורז מרתיחים סיר עם מים חמים וחצי כפית מלח מוסיפים את גלגלי
הפסטה ומבשלים כ 10 דקות מסננים ושוטפים במים קרים ומוסיפים חצי כפית שמן
מערבבים ומניחים בצד.
5. בסיר עם 2 כפות שמן מטגנים את השום עד הזהבה מוסיפים את העגבניות המרוסקות או
הרסק ומטגנים כ 2 דקות תוך בחישה מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור גרוס עבה, פפריקה
חריפה וכוס וחצי מים ומבשלים עד הסמכה.
בנית המנה
6. בקערה מניחים 3 כפות גדושות אורז ועדשים 1 כף גרגירי חומוס 1 כף פסטה 1/2 כף בצל
מטוגן ומערבבים תוך קיפול ומעבירים לצלחת עמוקה מקשטים מעל עם מעט חומוס פסטה
מוזגים מעל 3 כפות מהרוטב ועוד כף בצל מטוגן.
*** מומלץ להגיש ליד מעט חומץ או מיץ לימון
מגיש:
מקור: מסעדת אבו טארק קהיר
שתף את המתכון