הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק/ 600 גרם קמח 1כף סוכר 10 גרם שמרים טרים/שמרית 2 כפות שמן זית כפית מלח
300 מל מים/קצת יןתר מכוס
לרוטב/ 1 קןפסא עגבניות מרוסקות 3 כפות שמן זית 2-3 שיני שום קצוצות 10-15 עלי בזיליקום
קצוצים מלח פלפל
לפיצה/ 3 עגבניות תמר בשלות פרוסות 3 כדורי מוצרלה פרוסים שמן זית מלח פלפל מעט גבינת
פרמזן מגורדת 10 עלי בזיליקום
אופן ההכנה
בצק/ מערבבים את חומרי הבצק /את המים מוספים בהדרגה ולשים לבצק רך וגמיש
משארים את הבצק לכמה שעות להתפחה רצוי במקרר צרים כדורים ומרדדים.
לרוטב/ מבשלים במחבת 10 דקות עד שהמרכבים מתרככים ומקררים
לפיצה/ מרדדים את הבצק לעלה דק מורחים במעט רוטב עגבניות מסדרים לסירוגין פרוסות עגבניה ומוצרלה.מטפטפים שמן זית ומפזרים מלח גס פלפל וגבינת פרמזן מגורדת אןפים על אבן פיצות בתנור על החום הכי גבוה עשבע דקות
לפני ההגשה מפזרים מעט עלי בזיליקןם שלמים
מגיש:
מקור: אהרוני
שתף את המתכון