חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובה אדומה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

להגיש עם אורז לבן.
קובה אדומה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

להגיש עם אורז לבן.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק הסולת:
½1 כוסות סולת
מלח
אבקת מרק עוף
¾ כוס מים
למלית:
250 גרם בשר בקר טחון
פלפל שחור
מלח
1 בצל קצוץ דק
פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
2 סלקים בינוניים קלופים וחתוכים לרצועות
½ 1 כוסות מים
1 כף רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה
½-¾ כפיות מלח
¼ כפית פלפל שחור
½ 1 כפיות אבקת מרק עוף
2 כפות שמן
3-4 כפות סוכר
כ-2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
להכין את המלית: לערבב את כל המצרכים, להכין כדורים קטנים (כ-1 ס"מ קוטר)
להכין את בצק הסולת: להניח בקערה את הסולת , תבלינים, ולהוסיף את המים בהדרגה
ללוש בצק עם הידיים, עד לקבלת בצק רך נוח לעבודה. (לא תמיד משתמשים בכל המים).
לתת לבצק לנוח כ-10 דקות.
בינתיים להכין את הרוטב: לשים בסיר רחב (שיכיל את הקובות בשיכבה אחת, בשום אופן
לא לשים את הקובות אחת על השניה) שמן, רסק, מים ,מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה
ואת הסלקים , להביא לרתיחה, ולהמשיך לבשל על אש בינונית כ-20 דקות.
בזמן שהרוטב מתבשל, להכין את הקובות: לקרוץ כדורים מהבצק בידיים רטובות, לשטח
את הבצק ביד ,לשים באמצע כדור בשר, לסגור ולגלגל להניח על משטח מעט רטוב.חשוב
מאוד לעבוד כל הזמן עם ידיים רטובות.
לפני שמכניסים את הקובות לסיר, להוסיף סוכר ומיץ לימון, בהדרגה, עד לקבלת הטעם
הרצוי, חמוץ-מתוק. לסדר את הקובות ברוטב בשכבה אחת. במידה ונשארים כדורי בשר
להוסיף גם אותם לסיר, להביא שוב לרתיחה ולבשל על אש בינונית כ-25 דקות נוספות.
לא לערבב או להפוך את הקובות, שלא יתפרקו, לאחר מספר דקות של בישול לאחר שהקובות
מעט מתייצבות אפשר עם כף להזיז אותם שלא ידבקו לתחתית הסיר, המים צריכים לכסות
את הקובות עד מחציתן,אם חסר מים אפשר להוסיף ולתקן תיבול.
בתיאבון.
מגיש: ronitd
מקור:
שתף את המתכון