הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 קילו קמח
חצי שקית שמרית (25 גרם) או 3/4 כף שמרים יבשים
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
2 חב' מרגרינה מומסת, פושרת (400 גרם)
1 ורבע כוסות מים (300 מ"ל) תמי4
1 כף מלח
לציפוי:
ביצה טרופה עם כף מים
שומשום
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים ואבקת האפייה.
2. מוסיפים מרגרינה מומסת, מים ומלח ולשים רק עד לקבלת בצק אחיד
(לישת יתר תפגע במרקם העוגיות). מרססים בשמן למניעת התיבשות,
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה
(הבצק יתפח אבל לא יכפיל את נפחו וזה בסדר - כמות השמרים מועטה יחסית).
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך בעובי 1 ס"מ וחותכים
לאצבעות באורך כ-10 ס"מ. מעגלים ומהדקים יחד את שני הקצוות לקבלת צורת טבעת.
5. מכינים קערית עם ביצה טרופה וקערית עם שומשום. טובלים כל עוגייה בביצה ומיד
בשומשום (עד חצי הגובה, כך שפני העוגייה יצופו בשומשום). מניחים על תבנית
מרופדת בנייר אפייה כשהצד המצופה בשומשום כלפי מעלה.
6. אופים (ללא התפחה נוספת) כ-25 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וזהובות (גם מלמטה).
מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.
מגיש:
מקור: קארין גורן
שתף את המתכון