הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס בורגול דק שהושרה במים קרים כ 15 דקות
½ קילו בשר בקר טחון
2 בצלים חתוכים לרבעים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פלפל אנגלי
½ כפית קינמון
¼ כפית צילי גרוס
2 כפות שמן תירס
לקישוט כ 30 שקדים מולבנים
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. משרים את הבורגול בקערה עם מים עד שתופח כ 15 דקות מסננים ומוציאים נוזלים על ידי
סחיטה בכף היד.
2. מוסיפים את הבשר הטחון השמן התבלינים ומערבבים היטב
3. מעבירים את התערובת למעבד מזון ומוסיפים את רבעי הבצלים טוחנים עד קבלת עיסה
אחידה וחלקה כמו מישחה עבה .
4. משטחים את העיסה , בתבנית פירקס מרוחה במעט שמן, באופן שווה ומישרים כעזרת יד
רטובה מורחים מעל מעט שמן.
5.מסמנים וחותכים צורות של מרובעים או מעוינים , בעזרת סכין , מעל כל אחד מניחים שקד
6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180°c ל 30 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון