הוראות הכנה
מרכיבים
2 חבילות מנגולד (בערך קילו)
½ חבילה קוטג'
100-200 גרם גבינת פטה או מלוחה (מומלץ: ה"פטה עיזים" של צוריאל)
100-200 גרם גבינת "קשקבל "
4 ביצים
מלח,
פלפל,
מעט אגוז מוסקט מגורד
לרוטב "בשמל" (לא חובה):
3 כפות חמאה,
3 כפות קמח,
1 כוס חלב
אופן ההכנה
1. חולטים את המנגולד , בלי העורק הלבן, במשך כדקה במים רותחים וקוצצים .
2. שמים בקערה גדולה ומערבבים עם הגבינות, הביצים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. אפשר לטעום חופשי (זה טעים גם ככה) ולהחליט אם להוסיף עוד גבינות, וזהירות עם אגוז המוסקט (הוא משתלט על הטעמים).
3. אם רוצים אפשר רק לשים 3 כפות קמח בתערובת.
אם רוצים להשקיע ,אז עושים רוטב "בשמל":
ממיסים בסיר 3 כפות חמאה. מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים עד שנהיה בסיר גוש בצק. מנמיכים את האש ומתחילים להוסיף חלב בהדרגה. כל פעם מוסיפים קצת ומערבבים היטב עד שזה אחיד. מוסיפים את רוטב ה"בשמל " לתערובת.
4. מפזרים קצת פירורי לחם על תבנית ומעבירים את התערובת. אופים בתנור שחומם מראש ל-180°c עד שזה מזהיב ויציב. בערך כ-½ שעה.
מגיש:
מקור: מאגר מתכוני פשטידות
שתף את המתכון