חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת מנגולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידה קלה וטעימה. אם מוסיפים לה את רוטב ה"בשמל" - מעדן ממש.
פשטידת מנגולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידה קלה וטעימה. אם מוסיפים לה את רוטב ה"בשמל" - מעדן ממש.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 חבילות מנגולד (בערך קילו)
½ חבילה קוטג'
100-200 גרם גבינת פטה או מלוחה (מומלץ: ה"פטה עיזים" של צוריאל)
100-200 גרם גבינת "קשקבל "
4 ביצים
מלח,
פלפל,
מעט אגוז מוסקט מגורד
לרוטב "בשמל" (לא חובה):
3 כפות חמאה,
3 כפות קמח,
1 כוס חלב
אופן ההכנה
1. חולטים את המנגולד , בלי העורק הלבן, במשך כדקה במים רותחים וקוצצים .
2. שמים בקערה גדולה ומערבבים עם הגבינות, הביצים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. אפשר לטעום חופשי (זה טעים גם ככה) ולהחליט אם להוסיף עוד גבינות, וזהירות עם אגוז המוסקט (הוא משתלט על הטעמים).
3. אם רוצים אפשר רק לשים 3 כפות קמח בתערובת.
אם רוצים להשקיע ,אז עושים רוטב "בשמל":
ממיסים בסיר 3 כפות חמאה. מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים עד שנהיה בסיר גוש בצק. מנמיכים את האש ומתחילים להוסיף חלב בהדרגה. כל פעם מוסיפים קצת ומערבבים היטב עד שזה אחיד. מוסיפים את רוטב ה"בשמל " לתערובת.
4. מפזרים קצת פירורי לחם על תבנית ומעבירים את התערובת. אופים בתנור שחומם מראש ל-180°c עד שזה מזהיב ויציב. בערך כ-½ שעה.
מגיש: amitsur
מקור: מאגר מתכוני פשטידות
שתף את המתכון