הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם ביסקוויט פתי בר - מומלץ חצי חום חצי לבן.
חצי כוס סוכר.
חצי כוס סירופ מייפל
10-12 תותי שדה יפים או רבעי אפרסקים או פלחי אננס.
חצי כוס מיץ תפוזים
50 גרם חמאה
קליפת לימון מגורר
1 שקיות פודינג שוקולד
2 קופסאות שמנת מתוקה
תמצית וניל
1 חפיסת שוקולד סוכריות קופצות
חלב לפודינג ולביסקוויטים.
אופן ההכנה
חוצים את המשמש ושמים בקערה / או לרבעים את האפרסקים/נקטרינות
מכינים את הפודינג ומחזקים עם מיכל שמנת מתוקה ושמים להתקרר.
מכינים קצפת משני מיכלים עם סוכר וקורט מלח - ולמקרר.
במחבת שמים: חמאה , מייפל,סוכר,וניל,גרדת לימון,מיץ תפוזים - ומחכים לרתיחה
אז שמים את חצאי המשמש ל חמש דקות בילוי ב''ספא''.
מוציאים את המשמש להתקרר ואת הרוטב שנשאר לשים בצד.
שמים בכלי מעט חלב עם מעט וניל וטובלים את הביסקוויטים
ושמים בתבנית עם נייר אפיה 2 שכבות יפות ומסודרות
מעל לביסקוויטים שמים את הקרם פודינג
מעל לקרם לגרר שבבי שוקולד סוכריות קופצות
לשבור מעט פתי בר לשבבים קטנים ולפזר גם כן.
מעל השוקולד מניחים את המישמשים בצורה יפה כשהקמור כלפי מעלה .
מפזרים עם כף מעט מהסירופ שנשאר במחבת
ואז מניחים שוב שכבה של פתי בר ומעליה קרם,שוקולד
ומעל הכל שמים שכבה יפה ומכסה של קצפת. ומקשטים בתותים פרוסים יפה
מקררים לפחות 3 שעות. ונהנים מהחיים.
השף ינאי ממליץ: למי שרוצה קצת יותר להרגיש את שוקולד סוכריות קופצות
עליו לשבור לשבבים יותר גדולים עם סכין על קרש חיתוך - ולפזר
יהיה יותר ''מגניב'' לנגוס בשוקולד יחד עם הפודינג.
מגיש:
מקור: מקצועי
שתף את המתכון