חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שזיפים קייצית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה קייצית טעימה וקלה להכנה. יש להקפיד על שלבי ההכנה , הסבלנות משתלמת.
עוגת שזיפים קייצית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה קייצית טעימה וקלה להכנה. יש להקפיד על שלבי ההכנה , הסבלנות משתלמת.
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס ” מ :
לבצק :
½ שקית או קובייה שמרית (25 גר')
200 גרם (1 כוס) סוכר
¼ כפית מלח
¾ כוס חלב
420 גרם (3 כוסות) קמח תופח
½ כוס שמנת מתוקה
75 גר' חמאה רכה
למלית שזיפים :
10 שזיפים חתוכים לרבעים
1 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט טחון טרי
3 כפות סוכר
3 כפות רום
אופן ההכנה
1. מערבלים את חומרי הבצק כ- 8 דקות במיקסר עם וו לישה , עד שמתקבל בצק רך ודביק , .משאירים במקרר למשך הלילה .
2. מערבבים את חומרי המלית בקערה.
3. משמנים תבנית עגולה . מעבירים את הבצק לתבנית בידיים מקומחות ומשטחים.
4. נועצים את השזיפים בבצק במעגלים מהחוץ פנימה . את הנוזלים שנותרו בקערה יוצקים מעל .מתפיחים ½ שעה .
5. מחממים תנור ל-180°c . מניחים את התבנית על תבנית תנור. אופים 35 דקות , עד שהבצק סביב השזיפים עשוי.
מגיש: amitsur
מקור: רות אוליבר
שתף את המתכון