הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס מ :
לבצק :
½ שקית או קובייה שמרית (25 גר')
200 גרם (1 כוס) סוכר
¼ כפית מלח
¾ כוס חלב
420 גרם (3 כוסות) קמח תופח
½ כוס שמנת מתוקה
75 גר' חמאה רכה
למלית שזיפים :
10 שזיפים חתוכים לרבעים
1 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט טחון טרי
3 כפות סוכר
3 כפות רום
אופן ההכנה
1. מערבלים את חומרי הבצק כ- 8 דקות במיקסר עם וו לישה , עד שמתקבל בצק רך ודביק , .משאירים במקרר למשך הלילה .
2. מערבבים את חומרי המלית בקערה.
3. משמנים תבנית עגולה . מעבירים את הבצק לתבנית בידיים מקומחות ומשטחים.
4. נועצים את השזיפים בבצק במעגלים מהחוץ פנימה . את הנוזלים שנותרו בקערה יוצקים מעל .מתפיחים ½ שעה .
5. מחממים תנור ל-180°c . מניחים את התבנית על תבנית תנור. אופים 35 דקות , עד שהבצק סביב השזיפים עשוי.
מגיש:
מקור: רות אוליבר
שתף את המתכון