הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים
2 פלפל אדום (עדיף גמבה )
2 בצלים
3 עגבניות מקולפות
3 שיני שום
1 פלפל שאטה (יבש)
2 כפות רסק עגבניות
פפריקה אדומה
מלח
פלפל שחור
לפשטידה:
300 גרם בשר טחון
כוס פרוזיליה קצוצה
3 כפות פירורי לחם
3 ביצים
מלח ופלפל שחור
בהרט
אופן ההכנה
מתחילים עם הכנת פשטידת הבשר. מערבבים את כל החומרים ומטגנים את הפשטידה במחבת קטנה (20 ס"מ) על מנת שתצא פשטידה די עבה, כ 10 דקות מכל צד ומניחים בצד.
פורסים את החצילים וממליחים כ 30 דקות ושוטפים. פורסים את הבצל והפלפל האדום לטבעות.
לוקחים מחבת ברזל כבדה (פלנצה) וקולים את החצילים , הבצלים והפלפלים עד להשחמה.
עכשיו מתחילים בהרכבת התבשיל. לוקחים סיר קטן ועמוק ומטגנים ומעט שמן זית את השום ופלפל השאטה מספר דקות. מניחים על השום לפי הסדר מחצית מהירקות הקלויים, שכבה של עגבניות פרוסות ומעל את פשטידת הבשר. מניחים את שאר הירקות הקלויים מעל ומסיימים עם שכבה של עגבניות פרוסות. מערבבים בכוס וחצי של מים חמים את רסק העגבניות והתבלינים ויוצקים על התבשיל. מבשלים על אש קטנה כ 40 דקות. להכין הרבה לחם שחור טרי!!!!
בתאבון.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון