חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מפרום בנוסח מסעדת כרמל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מפרום טריפוליטאי נוסח מסעדת כרמל brמאיה בוסקילה לוקחת את עינת ארליך למסעדת כרמל בכדי ללמוד כיצד מכינים מפרום brעם ירקות שורש
מפרום בנוסח מסעדת כרמל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מפרום טריפוליטאי נוסח מסעדת כרמל brמאיה בוסקילה לוקחת את עינת ארליך למסעדת כרמל בכדי ללמוד כיצד מכינים מפרום brעם ירקות שורש
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לקציצות ולמפרום:
½ חבילת פטרוזיליה
1 קילו בשר בקר טחון בינוני
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
2 ביצים
2 כפות שטוחות של מרק עוף
כף פפריקה מתוקה
כף תבלין לקציצות
½ כפית פלפל שחור.
מערבבים יחדיו את החומרים והתבלינים.
4-5 תפו"א גדולים מקולפים, מנוקים וממליחים מלח. מניחים בקערה למשך שעה
רכיבים לרוטב הציפוי:
כף וחצי רסק עגבניות
2 ביצים
3 כוסות מים
מערבבים היטב.
רכיבים לסיר:
2 עלים של כרוב
3 עלים של סלרי
2 בטטות חתוכות לפרוסות דקות
4 גזרים חתוכים
2 בצלים גדולים חתוכים
1 חציל חתוך
½ כוס שמן.
אופן ההכנה
אופן הכנת קציצות המפרום:
מקמחים על משטח קמח.
שמים שמן במחבת, כך שיכסה את המפרום.
מחממים את השמן, לוקחים את התפו"א, חוצים אותם כמו מניפה, (יוצאים בערך 2- 3 מפרום מכל תפו"א).
לוקחים את התערובות, ממלאים את התפו"א, מקמחים, טובלים את זה בבלילה של הציפוי המים והרסק ומטגנים בשמן, עד להשחמה טובה של המפרום.
במקביל לוקחים מהבשר כדורים, מקמחים, לוקחים לבלילה ומטגנים.
הכנת הסיר:
2 עלים של כרוב
3 עלים של סלרי
2 בטטות חתוכות לפרוסות דקות
4 גזרים חתוכים
2 בצלים גדולים חתוכים
1 חציל חתוך
מכניסים הכול לסיר שטוח עם מים וחצי כוס שמן.
מאדים את הירקות למשך 10 דקות.
מוסיפים:
½ כפית פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
½1 כפות של אבקת מרק עוף
כף תבלין לקציצות.
מערבבים את הכול, נותנים 3-4 דקות רתיחה.
ואז מכניסים את הקציצות והמפרום לסיר של הירקות למשך כמה דקות על אש בינונית.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: מומי נפתלי מסעדת כרמל
שתף את המתכון