הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לקציצות ולמפרום:
½ חבילת פטרוזיליה
1 קילו בשר בקר טחון בינוני
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
2 ביצים
2 כפות שטוחות של מרק עוף
כף פפריקה מתוקה
כף תבלין לקציצות
½ כפית פלפל שחור.
מערבבים יחדיו את החומרים והתבלינים.
4-5 תפו"א גדולים מקולפים, מנוקים וממליחים מלח. מניחים בקערה למשך שעה
רכיבים לרוטב הציפוי:
כף וחצי רסק עגבניות
2 ביצים
3 כוסות מים
מערבבים היטב.
רכיבים לסיר:
2 עלים של כרוב
3 עלים של סלרי
2 בטטות חתוכות לפרוסות דקות
4 גזרים חתוכים
2 בצלים גדולים חתוכים
1 חציל חתוך
½ כוס שמן.
אופן ההכנה
אופן הכנת קציצות המפרום:
מקמחים על משטח קמח.
שמים שמן במחבת, כך שיכסה את המפרום.
מחממים את השמן, לוקחים את התפו"א, חוצים אותם כמו מניפה, (יוצאים בערך 2- 3 מפרום מכל תפו"א).
לוקחים את התערובות, ממלאים את התפו"א, מקמחים, טובלים את זה בבלילה של הציפוי המים והרסק ומטגנים בשמן, עד להשחמה טובה של המפרום.
במקביל לוקחים מהבשר כדורים, מקמחים, לוקחים לבלילה ומטגנים.
הכנת הסיר:
2 עלים של כרוב
3 עלים של סלרי
2 בטטות חתוכות לפרוסות דקות
4 גזרים חתוכים
2 בצלים גדולים חתוכים
1 חציל חתוך
מכניסים הכול לסיר שטוח עם מים וחצי כוס שמן.
מאדים את הירקות למשך 10 דקות.
מוסיפים:
½ כפית פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
½1 כפות של אבקת מרק עוף
כף תבלין לקציצות.
מערבבים את הכול, נותנים 3-4 דקות רתיחה.
ואז מכניסים את הקציצות והמפרום לסיר של הירקות למשך כמה דקות על אש בינונית.
מגיש:
מקור: מומי נפתלי מסעדת כרמל
שתף את המתכון