הוראות הכנה
מרכיבים
2 נתי פילה דג דניס,סלמון,בורי,מוסר....
7 שיני שום פרוסות דק
6 עגבניות תמר מקולפות וקצוצות לקוביות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 פלפל ירוק חריף פרוס לפרוסות דקות
מלח לפי הטעם
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כף רסק עגבניות
1/2כפית כמון טחון
חופן קוסברה או פטרוזיליה קצוצה
5 ביצים
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.מנקים את הדגים וחותכים כל פילה לכמה פרוסות קטנות.
2.במחבת עם השמן מטגנים את הדגים מתבלים במעט מלח ופלפל שחור
עד ההזהבה בצד העור ומוציאים (מניחים בצד)
3.באותו מחבת מטגנים את השום כדקה מוסיפים את הפלפל הירוק החריף לעוד חצי דקה
מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים היטב מוסיפים את העגבניות ושאר התבלינים
ומטגנים תוך כדי עירבוב כ 3 דקות עד קבלת עיסה אחידה.
4. מוסיפים 2 כוסות מים מנמיכים להבה מכניסים את הדגים ומבשלים כ 5 דקות
5. מוסיפים את 5 הביצים (ביצי עין בתפזורת על פני המחבת) ומבשלים עוד 4-5 דקות
6. מוסיפים מעל את חופן הפטרוזילה ומבשלים עוד 2 דקות.
7. מוסיפים זרזיף מיץ לימון (לא חובה)
מגיש:
מקור: השף שגב משה
שתף את המתכון