הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס עדשים ירוקות אחרי השריה במים של מספר שעות
1 כוס פירורי לחם
1 בצל גדול
3 שיני שום
½ כוס עלי פטרוזיליה
4 כפות מים
½ כפית מלח
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כמון
¼ כפית פלפל שחור
שמן לטיגון
אופן ההכנה
טוחנים את כל החומרים מלבד השמן במעבד מזון, עד לקבלת עיסה חלקה.
יוצרים קציצות מהתערובת: מכדרים לכדור באמצעות שתי הידיים כמות של שתי כפות מהתערובת, ואז משטחים את הכדור לקציצה שטוחה.
מטגנים בשמן חצי עמוק משני הצדדים, עד להשחמה.
מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר סופג, לספיגת עודפי השמן, ומגישים חם.
גיוון
במקום קציצות, ניתן לשטח את התערובת על תבנית משומנת (שכבה דקה) ולאפות בחום בינוני כעשרים דקות
מגיש:
מקור: לא אישי
שתף את המתכון