הוראות הכנה
מרכיבים
2 יונים או עופיונים שלמים ומנוקים
100 ג"ר רצועות חזה אווז מעושן
1/8 כוס שמן זית
1/8 כפית מלח גס
1/8 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 שן שום חתוכה לפרוסות דקות
8 גבעולי טימין
לרוטב הלחם:
5 פרוסות חלה בעובי 2 ס"מ ללא הקרום (רצוי מיום קודם) חתוך לקוביות
8 גבעולי טימין
1/8 כפית מלח גס
1/8 כפית פלפל שחור גרוס עבה
5 כוכבי אניס
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
2 עלי דפנה
¾ חבילת מחמאה
1 כוס שמנת צימחית
אופן ההכנה
1. מכסים את היונה ברצועות חזה האווז ומצמידים באמצעות קשירת חוט ומתבלים במלח,
פלפל שחור
2. משחימים את היונה על מחבת טפלון עם שמן הזית גבעולי הטימין ושן השום
3. מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 40 דקות.
לרוטב הלחם:
4. קוצצים את הלחם והטימין במעבד מזון עד קבלת פרורים.
5. ממיסים במחבת טפלון את המחמאה מתבלים בתבלינים ומטגנים כ 3 דקות עד רתיחה
מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שקיפות.
6. מוסיפים את כוס השמנת הצמחית ומערבבים עד רתיחה והסמכה
7. מורידים מהאש ומסננים את הרוטב במסננת עבה תוך כדי כדי לחיצה וגרוד
עד קבלת רוטב בסמיכות של פירה תפוא"ד
הרכבת המנה:
מניחים על צלחת אישית 2 כפות גדושות של רוטב הלחם ומעליו את חצי היונה
(חותכים את היונה לאחר שהתקררה 10 דקות) מקשטים מעל עם ענף טימין
מגיש:
מקור: השף גורדון ראמזי
שתף את המתכון