חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עופיונים/יונים אפויות בתנור ברוטב לחם עשיר בסגנון גורדון ראמזי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

יונה או פרגית אפויה בתנור על רוטב לחם עשיר מנה עדינה ומחמיאה
עופיונים/יונים אפויות בתנור ברוטב לחם עשיר בסגנון גורדון ראמזי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

יונה או פרגית אפויה בתנור על רוטב לחם עשיר מנה עדינה ומחמיאה
הוראות הכנה
מרכיבים
2 יונים או עופיונים שלמים ומנוקים
100 ג"ר רצועות חזה אווז מעושן
1/8 כוס שמן זית
1/8 כפית מלח גס
1/8 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 שן שום חתוכה לפרוסות דקות
8 גבעולי טימין
לרוטב הלחם:
5 פרוסות חלה בעובי 2 ס"מ ללא הקרום (רצוי מיום קודם) חתוך לקוביות
8 גבעולי טימין
1/8 כפית מלח גס
1/8 כפית פלפל שחור גרוס עבה
5 כוכבי אניס
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
2 עלי דפנה
¾ חבילת מחמאה
1 כוס שמנת צימחית
אופן ההכנה
1. מכסים את היונה ברצועות חזה האווז ומצמידים באמצעות קשירת חוט ומתבלים במלח,
פלפל שחור
2. משחימים את היונה על מחבת טפלון עם שמן הזית גבעולי הטימין ושן השום
3. מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 40 דקות.
לרוטב הלחם:
4. קוצצים את הלחם והטימין במעבד מזון עד קבלת פרורים.
5. ממיסים במחבת טפלון את המחמאה מתבלים בתבלינים ומטגנים כ 3 דקות עד רתיחה
מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שקיפות.
6. מוסיפים את כוס השמנת הצמחית ומערבבים עד רתיחה והסמכה
7. מורידים מהאש ומסננים את הרוטב במסננת עבה תוך כדי כדי לחיצה וגרוד
עד קבלת רוטב בסמיכות של פירה תפוא"ד
הרכבת המנה:
מניחים על צלחת אישית 2 כפות גדושות של רוטב הלחם ומעליו את חצי היונה
(חותכים את היונה לאחר שהתקררה 10 דקות) מקשטים מעל עם ענף טימין
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: השף גורדון ראמזי
שתף את המתכון