חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף ממולא - מעדן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מומלץ להכין את האורז חצי בישול לפני. אפשר להוסיף מיני תבליני ירק לאורז כמו כוסברה או פטרוזיליה קצוצה, מעט בזיליקום או רוזמרין קצוצים. עניין של טעם.
עוף ממולא - מעדן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מומלץ להכין את האורז חצי בישול לפני. אפשר להוסיף מיני תבליני ירק לאורז כמו כוסברה או פטרוזיליה קצוצה, מעט בזיליקום או רוזמרין קצוצים. עניין של טעם.
הוראות הכנה
מרכיבים
- עוף שלם שטוף ונקי
- למילוי העוף:
- כוס אורז שטוף ונקי
- חצי כוס איטריות דקות (לא איטריות ביצים)
- בצל קצוץ
- חופן שקדים לבנים קצוצים
- מלח, פלפל לבן ו-2 כפות רוטב סויה
- לציפוי העוף:
- חצי כוס שמן זית
- 2 כפות רוטב סויה
- כף פפריקה מתוקה
- פלפל לבן לפי הטעם
- מלח גס לפי הטעם
- ניתן להוסיף לצידי העוף גם רבעי תפוחי אדמה כתוספת למי שאוהב.
אופן ההכנה
- למילוי:
- לטגן את הבצל עד להזהבה, להוסיף את האיטריות ולטגן אותם שיהיו בין הזהבה להשחמה.
- מוסיפים את האורז ומטגנים מעט.
- מתבלים עם רוטב הסויה, מעט מלח, פלפל לבן והשקדים הקצוצים. מוסיפים מים לפי הצורך ומבשלים את האורז כ-10 דקות (רק חצי בישול)!!!!! ומקררים.
- למלא את העוף השלם במילוי האורז ולסגור את הפתחים עם קיסמי שיניים.
- מכינים את הציפוי לעוף בקערית ויוצקים אותה על העוף לכל צדדיו. (כמו כן גם את תפוחי האדמה במידה ומוסיפים).
- מניחים את העוף בתבנית כשחלק החזה של העוף כלפי מעלה ומכסים בנייר אלומיניום.
- מכניסים לתנור אפיה שחומם מראש בחום של 160-180 מעלות.
- אחרי שעה בערך הופכים את העוף לכיוון השני ומכסים שוב בנייר האלומיניום וממשיכים לצלות את העוף עוד כשעה.
- 10-15 דקות לפני ההגשה לפתוח את נייר האלומיניום ולצלות על מנת ליצור מעט השחמה.
- להגיש לשולחן את העוף בעודו שלם ולהגיש.
- הילדים מאוד יאהבו את העוף הממולא כשיש בו גם תוספות של אורז ותפוחי אדמה. ארוחה מלאה לצד סלט ירקות. תהנו!!!!!!!!!!!!!!
הרבה אופטימיות!!!!!!!!
מגיש: שרונית
מקור: אישי
שתף את המתכון