הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
6 כוסות קמח
2 ורבע כוסות מים חמימים
2 כפות שמן
1 כף סוכר
2 כפיות שמרים
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות מלח
שמן למריחה ולטיגון
מילוי בשר
1 חבילה בשר טחון 500 ג"ר
1 בצל גדול קצוץ
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
50 ג"ר צנובר
½ כפית כמון
מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס עבה
אופן ההכנה
אופן הכנת הבשר
1.מחממים את שמן הזית במחבת כבדה ומטגנים את הבצל עד שקיפות;
2.מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך מעיכה עם מזלג. מוסיפים את הצנובר מלח פלפל ותבלינים.
3.ממשיכים לבשל תוך כדי מעיכה על אש בינונית בערך 10 דקות .
4.מסננים נוזלים ושומרים בצד.
אופן הכנת הבצק:
1.מערבבים את כל חומרי הבצק קערת המיקסר בערך 5 דקות עד שהבצק רך וגמיש.
מוציאים מקערת המיקסר וממשיכים ללוש בעזרת היד מעט.
2.מעבירים את הבצק לקערה משומנת מכוסה במגבת נקייה במקום חמים להתפחה של שעה
שעתיים, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. יוצרים מהבצק 16 כדורים (בערך בגודל פינג-פונג)
4.בכל כדור למלא 1-2 כפיות ממילוי הבשר ולצבוט את שולי הכדור לסגור את הבצק.
5.מחממים מחבת כבדה על אש גבוהה, כאשר המחבת לוהטת מנמיכים את האש
ומשמנים עם 1 כפית שמן.
6.על משטח משומן בעזרת היידים משטחים את הכדור לפיתה.
7.מטגנים את הפיתה על המחבת המשומנת כדקה מכל צד.
מגיש:
מקור: טעמים במטבח הרחוק https://fromnyfood.blogspot.com/2009/08/blog-post_18.html
שתף את המתכון