הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 כוס קמח
50 גר` חמאה או מחמאה חתוכה לקוביות קטנות
1 כוס מים פושרים
1 ביצה
½1 - 2 כוסות קמח נוספות
למלית תפוחי אדמה:
5 תפוחי אדמה
1 בצל גדול מאוד
1 סלסילת פטריות שמפיניון
500 גר` בשר טחון
מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לתוספת:
2 בצלים גדולים
שמן לטיגון
ו/או
שמנת חמוצה
אופן ההכנה
1. להכין מלית: לפרוס בצל לקוביות. לטגן עד להזהבה קלה. להוסיף פטריות חתוכות דק ולטגן עוד כמה דקות עד שהפטריות מפסיקות להגיר נוזלים. להוסיף את הבשר הטחון, לטגן תוך ערבוב כחמש דקות נוספות או עד שהבשר משחים מעט. לתבל בפלפל שחור ומלח.
2. לבשל תפוחי אדמה קלופים וחתוכים ,לשנים או ארבעה חלקים , בסיר עם מי מלח . לסנן את כל המים. לרסק את תפוחי האדמה למחית חלקה, להוסיף את כל תוכן המחבת ולהמשיך למועך עד לאיחוד כל המרכיבים.
3. להכנת הבצק: לתוך קערה גדולה לנפות 1 כוס קמח ולהוסיף את קוביות החמאה (מרגרינה). להוסיף מים רותחים ולערבב היטב. לצנן מעט. להוסיף ביצה, שוב לערבב. להוסיף שתי כוסות קמח נותרות (להתחיל מכוס וחצי ואם יש צורך - להוסיף עוד). ללוש עד לקבלת בצק גמיש אך נוקשה יחסית. לחלק את הבצק ל-4 חלקים.
4. בזמן שמרדדים את החלק הראשון, מומלץ להחזיק את שאר החלקים מכוסים תחת מגבת לחה לשם מניעת התייבשות. לרדד כל חלק לעלה דק ולקרוץ עיגולים בעזרת כוס או כל כלי נוח אחר. על אמצע העיגול להניח ככף מלית, להדק היטב את הקצוות. מתקבלת צורה של חצי ירח. את כל הוורניקי המוכנים להניח על מגש גדול מקומח קלות.
5. מרתיחים מים בסיר גדול, וממליחים מעט. מכניסים את הווריניקי לתוך המים הרותחים ומבשלים כ-5 דקות או עד שיצופו על פני המים. להוציא את הוורניקי בעזרת כף מחוררת, להניח בשכבה אחידה לתוך כלי עמוק ומעל כל שכבה לשים בצל מטוגן עם השמן בו טוגן. לא לוותר על השמן הוא יסייע למניעת הדבקות של כל הווריניקי יחד.
6. מגישים חמים בליווי שמנת חמוצה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון