חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז מאודה בסגנון איראני-צלו-CHELOW
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז פרסי אורגינלי מושקע טעים טעים
אורז מאודה בסגנון איראני-צלו-CHELOW
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז פרסי אורגינלי מושקע טעים טעים
הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג אורז בסמתי
1 כף מלח גס
6 שערות זעפרן מושרות ברבע כוס מים חמים
4 כוסות מים
2 תפוא"ד מקולפים ופרוסים לפרוסות דקות
4 כפות שמן תירס
אופן ההכנה
1. משרים את האורז לאחר בירור לשעתיים-שלוש.
2. מרתיחים 4 כוסות מים וכף מלח גס.
3. מוסיפים את האורז המושרה והמסונן ומבשלים כעשר דקות ומידי פעם מערבבים.
4. מעבירים למסננת ומסננים היטב.
5. (לתה-דיג) תחתית תפוח האדמה יש לפרוס את תפוח האדמה לפרוסות דקות.
6. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית סיר טפלון, בוזקים קצת מלח ומוסיפים קצת
שמן ומי זעפרן.
7. מעבירים את האורז לסיר ומסדרים כפירמידה אוורירית.מכסים ומבשלים 10 דקות.
8. פותחים את הסיר, מוזגים כוס מים מעט שמן,ומי-זעפרן.
9. עוטפים את הממכסה עם מגבת כותנה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כעשרים עד
שלושים דקות נוספות.
10.בתום הבישול יש להמתין 5-6 דקות לפני פתיחת הסיר, ניתן למלא קצת מים בכיור
ולטבול את התחתית לכמה רגעים.
11.להפוך על צלחת הגשה, כמו עוגה
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: ויוי מאכלי נורוז
שתף את המתכון