הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג אורז בסמתי
1 כף מלח גס
6 שערות זעפרן מושרות ברבע כוס מים חמים
4 כוסות מים
2 תפוא"ד מקולפים ופרוסים לפרוסות דקות
4 כפות שמן תירס
אופן ההכנה
1. משרים את האורז לאחר בירור לשעתיים-שלוש.
2. מרתיחים 4 כוסות מים וכף מלח גס.
3. מוסיפים את האורז המושרה והמסונן ומבשלים כעשר דקות ומידי פעם מערבבים.
4. מעבירים למסננת ומסננים היטב.
5. (לתה-דיג) תחתית תפוח האדמה יש לפרוס את תפוח האדמה לפרוסות דקות.
6. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית סיר טפלון, בוזקים קצת מלח ומוסיפים קצת
שמן ומי זעפרן.
7. מעבירים את האורז לסיר ומסדרים כפירמידה אוורירית.מכסים ומבשלים 10 דקות.
8. פותחים את הסיר, מוזגים כוס מים מעט שמן,ומי-זעפרן.
9. עוטפים את הממכסה עם מגבת כותנה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כעשרים עד
שלושים דקות נוספות.
10.בתום הבישול יש להמתין 5-6 דקות לפני פתיחת הסיר, ניתן למלא קצת מים בכיור
ולטבול את התחתית לכמה רגעים.
11.להפוך על צלחת הגשה, כמו עוגה
מגיש:
מקור: ויוי מאכלי נורוז
שתף את המתכון