הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 כוס קמח
50 גר` חמאה חתוכה קטן או מחמאה
1 כוס מים רותחים
1 ביצה
½1 - 2 כוסות קמח נוספות
למלית תפוחי העץ:
6 תפוחי עץ מקולפים וקצוצים
50 ג"ר חמאה או מחמאה
לרוטב:
½ כוס דבש מהולה במעט מים וכפית מי ורדים
רצועות גרידה מקליפת תפוז
אופן ההכנה
להכין מלית:
1.לקלף ולפרוס את תפוחי העץ ולזלוף עליהם מעט מיץ לימון. לטגן עד להזהבה קלה. להוסיף
עוד כמה דקות עד שהתפוחים מפסיקים להגיר נוזלים. להוסיף את אגוזי המלך הקצוצים, הקינמון, ציפורן טחונה, פלפל שחור טחון גס, והסוכר החום, קמצוץ מלח ממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד 5 דקות נוספות. מניחים בצד לקירור.
2. להכנת הבצק: לתוך קערה גדולה לנפות 1 כוס קמח ולהוסיף את קוביות החמאה (מרגרינה). להוסיף מים רותחים ולערבב היטב. לצנן מעט. להוסיף ביצה, שוב לערבב. להוסיף שתי כוסות קמח נותרות (להתחיל מכוס וחצי ואם יש צורך - להוסיף עוד). ללוש עד לקבלת בצק גמיש אך נוקשה יחסית. לחלק את הבצק ל-4 חלקים.
3. בזמן שמרדדים את החלק הראשון, מומלץ להחזיק את שאר החלקים מכוסים תחת מגבת לחה לשם מניעת התייבשות. לרדד כל חלק לעלה דק ולקרוץ עיגולים בעזרת כוס או כל כלי נוח אחר. על אמצע העיגול להניח ככף מלית, להדק היטב את הקצוות. מתקבלת צורה של חצי ירח. את כל הוורניקי המוכנים להניח על מגש גדול מקומח קלות.
5. מרתיחים מים בסיר גדול, וממליחים מעט. מכניסים את הווריניקי לתוך המים הרותחים ומבשלים כ-5 דקות או עד שיצופו על פני המים. להוציא את הוורניקי בעזרת כף מחוררת, להניח בשכבה אחידה לתוך כלי עמוק ומעל כל שכבה לשים מעט רצועות גרידת תפוז ומעל להגיר רוטב דבש בנדיבות.
** במקום לבשל ניתן לטגן בחמאה או מחמאה
לרוטב הדבש
בסיר קטן מחממים יחדיו את כל החומרים חצי כוס דבש מהולה במעט מים וכפית מי ורדים
מגיש:
מקור: ניסוי ותהיה
שתף את המתכון