הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר קמח רגיל.
30 גר שמרית או 2 כפות שמרים יבשים
2 כפיות מלח.
4 כפיות סוכר.
1/2 כוס דבש
2 כפות שמן.
200מ"ל מים פושרים. (2 כוסות)
אופן ההכנה
1.להכניס את כל החומרים לקערת מיקסר וללוש 10 דקות.
2.מגלגלים את הבצק לכדור ומניחים בקערה משומנות קלות מורחים על הבצק מעט שמן
שלא יתיבש ומניחים מגבת עד שמכפיל את נפחו (כ45 דקות).
3.מוצאים מהקערה ולשים כדקה להוצאת אויר ומחזירים להתפחה נוספת עד הכפלת הנפח
4.ב 2 תבניות תנור, מניחים נייר אפיה ומקמחים כמהה.
5.קורצים מהבצק 22 כדורים קטנים. או ל12 חלקים כדורים בנוניים.
6.לוקחים כדור, יוצרים חור באמצע. בעזרת האגודל. מעברים לאצבעות ומסובבים.
עד קבלת בייגלה עם חור .
7.מרתחים סיר עם מים מוסיפים 4 כפות סוכר חום.ו 2 כפות דבש
8.כשהמים רותחים מכניסים את הבייגלה למים לכדקה לכל צד
9.מוציאים למשטח ומקררים ל 5 דקות מורחים היטב בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום
10. אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 20-25 דקות
מגיש:
מקור: פיתוח ממתכון של לאה לב
שתף את המתכון