הוראות הכנה
מרכיבים
קבב רומני קלאסי עם מטבל שום
המרכיבים (ל-4-5 סועדים):
1 ק"ג בשר בקר טחון (תערובת של פלדה ושפונדרה יכולות להיות מצויינות)
7-8 שיני שום כתושות
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2 כפיות אבקת סודה לשתייה מומסות בחצי כוס מים פושרים
1 כפית טימין או אורגנו
רוטב שום:
200 גרם שום טרי כתוש
1 כף שמן
1/2 כפית מלח
1 פלפל חריף קצוץ
1/2 כוס מי סודה
אופן ההכנה
1.מערבבים היטב את הבשר הטחון עם שאר המרכיבים למעט תמיסת הסודה לשתייה.
טועמים ומתקנים תיבול.
2.יוצקים בהדרגה את תמיסת הסודה תוך כדי ערבוב. מכסים את הכלי ומעבירים את הבשר
למקרר למשך לילה שלם.
3.לאחר שהתערובת נחה במשך הלילה לשים אותה היטב ויוצרים קבבים.
4.צולים את הקבב על גריל בחום הנמוך ביותר, תוך סיבוב מתמיד,
עד שהוא צלוי היטב מכל צידיו.
רוטב שום: מערבבים את כל המרכיבים יחד. טועמים ומתקנים תיבול.
מגיש:
מקור: עופר נלו
שתף את המתכון