חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


דואה מצרית אסלית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אז מה זה בעצם דואה? brדואה היא תערובת תבלינים,שהיהודים המצריים נהגו להכין. brהיא טובה לתיבול גבינות, סלטים, תוספת לפירורי לחם לשניצלים, br ירקות שונים, חביתות ואפילו זה טעים על פרוסת לחם עם חמאה טובה. brגרגירי בוטנים מתובלים (מזכירה בטעמה במבה) טעימים עד אין קץ
דואה מצרית אסלית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אז מה זה בעצם דואה? brדואה היא תערובת תבלינים,שהיהודים המצריים נהגו להכין. brהיא טובה לתיבול גבינות, סלטים, תוספת לפירורי לחם לשניצלים, br ירקות שונים, חביתות ואפילו זה טעים על פרוסת לחם עם חמאה טובה. brגרגירי בוטנים מתובלים (מזכירה בטעמה במבה) טעימים עד אין קץ
הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם גרגירי כוסברה שלמים
100 גרם שומשום
150 גרם בוטנים
40 גרם גרגירי כמון שלמים
2 כפיות מלח (או לפי הטעם)
מעט סומאק (אפשר לוותר)
אופן ההכנה
קולים בנפרד כל מרכיב ומרכיב (יש לשים לב שלכל מרכיב יש זמן קלייה שונה ולכן עושים בנפרד) :
1. קולים את גרגירי הכוסברה השלמים בתנור בחום של בינוני-גבוה עד שהם מזהיבים היטב.
2. קולים את השומשום בתנור בחום גבוה או במחבת יבשה.
3. מקלפים וקולים את הבוטנים בתנור בחום גבוה עד שהם מזהיבים היטב והופכים
לקראנצ`יים.
4. קולים את גרגירי הכמון השלמים במחבת חמה ויבשה למשך כמה דקות תוך כדי ערבוב
מתמיד בכף עץ.
5. מצננים היטב את כל המרכיבים.
6. מכניסים כל מרכיב בנפרד לפוד פרוססור ובעזרת להב מתכת טוחנים ומעבירים לקערה.
7. מערבבים את כל המרכיבים הטחונים שבקערה . מתקבלת תערובת מעט רטובה ושמנונית.
8. טועמים ומוסיפים מלח .
ניתן להוסיף שמן זית וסומאק .
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: אריאלה פיקסלר אלון
שתף את המתכון